Haapsalu lasteaednikud võtsid prantslaste eeskujul kapil uksed eest

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Haapsalu Vanalinna lasteaia Tõrukese maja koostööst Prant- susmaa Periqueux’ lasteaiaga oli Prantsusmaa lasteaednike kongressil näitus. Foto: erakogu

Prantsuse lapsed on oma Eesti eakaaslastest hoopis rahulikumad, tõdesid Haapsalu Vanalinna lasteaia Tõrukese maja õpetajad Liivi Veske ja Gerti Sild Prantsusmaal.

Erasmus+ projektist alguse saanud koostöö päädis sellega, et sel suvel kutsuti Haapsalu lasteaiaõpetajad Prantsusmaa lasteaednike kongressile, kus nad kohtusid ka Prantsusmaa haridusministri Pap Ndiayega. Prantsusmaa kolleegid olid isegi kadedad, kui eestlased haridusministriga uksel kokku jooksid. „Minister pistis kohe käe pihku, tegime pilti ja rääkisime natuke maast ja ilmast,” meenutas Veske. Seda kõike jäädvustas Prantsusmaa riigitelevisioon ja 20 fotograafi.

Selliseid lasteaednike konverentse Eestis ei korraldata. „Me olime päris kadedad, et selliseid asju tehakse ja üle Prantsusmaa õpetajad kokku kutsutakse,” ütles Sild. Kongress polnud pelgalt kõnede pidamise koht, vaid seal oli eraldi messiala, kus tootjad tutvustasid õppevahendeid ja -mänge, samuti näituseala, kus lasteaiad end tutvustasid.
Kohalike lasteaedade tegemiste kõrval tutvustati näitusel ka koostööprojekte, millest üks oli Haapsalu Vanalinna lasteaedade ja Prantsusmaa Periqueux’ lasteaia koostööprojekt.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
15 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu Toomas
1 aasta tagasi

Alles oli artikkel “Sügisest peab olema lasteaia- või hoiukoht tagatud 1,5-aastastele” kas see tähendab usteta hoiukapp ?

Mida v..
1 aasta tagasi

Inimene viitsib iga jumala päev sellist haiget jama käia kirjutamas. Milleks? Naljakas on või? Midagi konkreetset teema kohta öelda pole, siis ei pea kirjutama mitte midagi tegelikult.

Lollidemaa
1 aasta tagasi

Hoopis huvitavam oleks lugeda, et prantsuse lasteaednikud panid eestlaste eeskujul kapile uksed ette.

Oi, nüüd leiti probleeme...
1 aasta tagasi

…ja kohti, kuhu raha panna. Lapsed ei suuda soojade ilmadega siseruumides liigutada ka, magavad voodipesud märjad. Ei leita mõnda eurot, et saaks ühe ventilaatorigi osta, rääkimata õhksoojuspumbast, et kuidagigi inimväärselt päev mööda saata! Linnaisad vaevalt sedasi lauataga pool päevagi istuda suudaks!

Mis
1 aasta tagasi

Huvitav jah, kuidas kunagi enne konditsioneeriaega lapsed vastu pidasid. Kohutav. Aa näe, kõik kasvasid suureks. Muide selle külma õhu kuntslik tekitamine ei ole tervisele mitte hea. Peaga inimesed on siiski otsustajad ja mõtlevad laste tervisele ikkagi ennekõike.

Kristi
1 aasta tagasi

Õnnex käisid minu lapsed vene ajal Tartus lasteaias. Ja neid oli rohkem kui 4😜

juhhei
1 aasta tagasi
Reply to  Kristi

Miks sa Tartusei ela edasi,seal on hea!

Nimi (vabatahtlik)
1 aasta tagasi

Oled kuulnud, vaesekene!