Eestit tabas punajalg-pistrike invasioon

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Punajalg-pistrik. Foto: Tarvo Valker
Punajalg-pistrik. Foto: Tarvo Valker

Augusti lõpus tabas Eestit punajalg-pistrike invasioon – kui mullu sügisel nähti kümmekonda isendit, mis on tavaline hulk, siis tänavu on linnuvaatlejad loendanud üle 500 punajalg-pistriku.

Ornitoloog Tarvo Valkeri sõnul täheldati sellist asja viimati kolm aastat tagasi, kui augusti lõpp oli samuti väga soe ning puhusid ida- ja kagutuuled, millega linnud põhja poole kandusid. Toona tulvas punajalg-pistrikke ka Läänemaale Matsalu lahe lõunakaldale – Kirblas nähti üle 40isendilist salka.

Tänavu vallutasid linnud rohkem Harju- ja Lääne-Virumaa, Lahemaal hakkas silma 90 punajalg-pistrikust koosnev parv. „Kõik tänavu koorunud noorlinnud,” märkis Valker.

Meile kõige lähemad punajalg-pistrike pesitsusalad on Ungaris. Linnud talvituvad Aafrikas ja satuvad vahel Eestisse rände ajal. Punajalg-pistrike lemmiktoit on rohutirtsud, aga neile maitsevad ka kiilid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments