Lihula noorjooksjad võidutsesid Pärnumaa aastajooksusarjas

Lõuna-Läänemaa noorjooksjad koos treeneri ja perekondadega. Foto erakogu

Üheksaetapilise Pärnu aastajooksu sarjas sai Lääneranna spordikooli noorsportlane Sten Martin Viidemaa U16 vanuseklassis ülekaaluka võidu.

Teisipäeval lõppes neli kuud kestnud Pärnumaa aastajooksusari. Mais alguse saanud sari koosnes üheksast etapist, mille vältel joosti kolmel korral 1500, 3000 ja 5000 meetrit. Kõik distantsid joosti eri pinnasel-1500 m Pärnu maanteedel, 3000 m rannaliival ja 5000 m männimetsas murdmaal.

Üheksast etapist pidi jooksja kirja saama vähemalt kuus jooksu. Kuid lõppkoha saamiseks pidi olema protokollis igast distantsist vähemalt üks jooks ja lisaks veel kolm parimat tulemust olenemata distantsist.

Pika sarja võtsid ette ka kaks Lääneranna spordikooli noorsportlast Sten Martin Viidemaa ja Gregor Hendrik Mölder. Oma sporditee alguses olevad 13aastased jooksupoisid näitasid igal etapil väga sisukaid etteasteid.

Viidemaa ja Mölderi puhul tuleb kindlasti esile tuua võimet oma jooksusid analüüsida. Selles eas on tervikpildi nägemine üsna haruldane, eriti arvestades, et oma treeningutega pole veel jõutud faasi, mida saks nimetada keskmaajooksu treeninguteks. Hoiame lapsi veel lapsepõlves ja areneme järk-järgult.

Juba suvised Eesti noorte meistrivõistlused näitasid, et teeme õigesti. Mõlemad poisid jooksid ennast 2000 meetri jooksus esikümnesse. Viidemaa oli kuues ja Mölder kaheksas. Lisaks on nad väga häid tulemusi tulnud TV10 olümpiastardi etappidelt ja nii Pärnumaa kui ka Läänemaa meistrivõistlustelt. Viidemaa lisaks oma nimele võtnud kolm Lihula gümnaasiumi 13-14 aastaste poiste rekordit. Seda nii 400, 800 kui ka 1000 meetri distantsidel.

Pärnumaa aastajooksul võitis Viidemaa poiste U16 vanuseklassi kõik arvesse minevad jooksud ja sai kokkuvõttes ülekaaluka esikoha. Mölder oli selles vanuseklassis kokkuvõttes kolmas. Terve sarja vältel pidas ta pingelist heitlust ühe Pärnu noorjooksjaga. Ka Mölder võitis ühe etapi ja oli mitmel korral teine. Siiski kaotas ta hõbedaduelli lõpuks kõigest ühe punktiga. Ka kolmas koht on kõigest viis kuud kergejõustikuga tegelenud noormehele väga hea saavutus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments