Maksuvaba tulu tõuseb järgmisel aastal 654 euroni

Lääne Elu

info@le.ee

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus saatis kooskõlastusringile eelnõu, millega tõstetakse maksuvaba tulu 2023. aastast 500 eurolt kuus 654 euroni.

„See on oluline ja vajalik samm väiksemat palka teenivate inimeste toimetuleku parandamiseks. Kuni 1200 euro teenivale inimesele jääb selle tulemusel aastas kätte 370 eurot rohkem,“ selgitas rahandusminister.

„Järgmisel aastal muutub pensionäride jaoks tulumaksuvabaks ka keskmine pension, mis prognoosi kohaselt ületab 700 euro piiri,“ lisas minister Pentus-Rosimannus. See muudatus on juba seadusena jõustunud.

Maksuvaba tulu arvutamise aluseks on kalendriaasta tulud ja kuni 14 400 eurot aastas teenivad inimesed saavad oma maksustatavast tulust maha arvata maksuvaba tulu 7 848 eurot.

Kehtima jääb maksuvaba tulu kahanemine sissetuleku kasvades ja üle 25 200 eurot aastas teenivad inimesed ei saa oma maksustatavast tulust maksuvaba tulu maha arvata.

Muudatusest võidab umbes 368 000 inimest, kellele jääb aastas kätte ligi 100 miljonit eurot rohkem.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
14 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Rähn
1 aasta tagasi

Refi ainus teene on see,et kogu Eesti maksumaksjad ei pea õnneks seda surnud hobust (Haapsalu raudteed ) doteerima. Kuni 900 peaks maksuvaba olema ! Ja Fra mares saadakse üldse miinimumpalka siiani….

Miks lastega peredele tulumaksusoodustus ei kehti
1 aasta tagasi

Lastega pered on kõige vaesemas olukorras, lasteaiamaks, huvialaringid, koolitarbed, elektroonika, elektriarved, üür,sõidukulud, miks iga ülalpeetava lapse pealt pere ei saa tulumaksuvabadtust, kust see raha võetakse laste ülalpidamiseks, kõigis arenenud riikides on iga lapse pealt tulumaksuvabastus

Ccp
1 aasta tagasi

Minu meelest saad tuludekki tehes laste pealt tulumaksu tagasi küll..

seda
1 aasta tagasi

valitsust ei saa uskuda, reform on alati rahvale valetanud, ehk rahval pe…e lohku tõmmanud, täna nad ei pilguta silmagi sellise elektri hinna peale, loodavad et ehk rahvas tuleb kuidagi ise koomast välja, ehk, kes tugevam jääb ellu, see on liberalism, ehk kõigile võrdsed võimalused, va. need kes on midagi kõvasti kokku riisunud 17 a. jooksul.

Kak
1 aasta tagasi
Reply to  seda

Ekre valitsusse!

Nimi (vabatahtlik)
1 aasta tagasi
Reply to  seda

Täpselt nii, kõigile võrdsed võimalused!

Võtke
1 aasta tagasi

nüüd kõik valitsust kiita.

igavene
1 aasta tagasi

kiitus roosamannale, kes sa meie elupäevi pikendad ja ei lase meil tõpra moodi surra

K.s
1 aasta tagasi
Reply to  igavene

Reformierakonna arust oled Sa “tõbras” niikuinii…

Kak
1 aasta tagasi
Reply to  K.s

Elagu ekre

John
1 aasta tagasi

Kõige toredam on elu töötavatel pensionäridel. 20 protsenti esimesest sendist. Ja siis võimukandjad imestavad, miks paljud pensionärid ei taha tööl käia.

Sass S
1 aasta tagasi
Reply to  John

Veel toredam puuduva töövõimega inimestel , nemad vaesekesed täiesti unustatud !

tohoh
1 aasta tagasi

kõik tulu peaks olema igasuguste maksudeta kuni hindadega praegu toimuv stabiliseerub. riigimehed elagu sel aastal kooritud maksudest või mingu töötukassasse

eks
1 aasta tagasi

me hakkame siis ka ehk järgmine aasta makse maksma, kui mitte see aeg võlavanglas ei lösuta