Rukki kanalis algavad süvendustööd

Lääne Elu

info@le.ee

Rukkirahu kanali süvendamine oktoobris 2014. Foto: Urmas Lauri

Rukkirahu kanali süvendamine oktoobris 2014. Foto: Urmas Lauri

Kolmapäeval, 17. augustil algavad mandri ja Hiiumaa vahelises Rukki kanalis süvendustööd, mis toimuvad öisel ajal ja parvlaevaliiklust ei häiri.

Tavapärase hooldussüvenduse käigus eemaldab imurlaev TSHD Vlieree kanali põhja kogunenud setted, mille järel on taas tagatud kanali minimaalne sügavus 5,2 meetrit EH2000 kõrgussüsteemis. Juulis tehtud hüdrograafilise mõõdistuse järgi oli seal väikseim sügavus 4,9 meetrit.

„Rukki kanali põhja ladestub pidevalt setteid, mida me eemaldame sealt korralise hooldamise käigus iga kahe aasta tagant, selleks et parvlaevad saaksid ka madalama veetaseme korral probleemideta liigelda,“ ütles Transpordiameti laevateede osakonna juhataja Kert Süsmalainen.

Süvendustööd teostatakse öisel ajal, mil parvlaevaliiklust ei toimu. Enne parvlaevaliikluse algust mõõdistatakse süvendatud ala üle ja veendutakse, et piisav sügavus on tagatud. Parvlaevadele ning Rohuküla sadamale edastatakse igal hommikul ülevaade sügavustest kanalis.

Süvendustööd lähevad maksma 400 000 eurot, millele lisandub käibemaks. Töid teostab Transpordiameti hanke võitnud Insenerehituse AS. Töödega loodetakse valmis saada mõne nädala jooksul, Transpordiametile tuleb need üle anda hiljemalt 15. novembril.

Rukkirahu ehk Rukki kanal on 2,5 kilomeetri pikkune lääne-idasuunaline kanal Rohuküla sadama lähedal, Rukkirahu saarest põhja pool. Viimati teostati kanalis hooldustöid 2020. aastal, mil need läksid ilma käibemaksuta maksma 379 000 eurot.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments