Muusikakooli noored käisid tuntud Soome helilooja käe all õppimas

Oro Bellissimo laager Tamperes. Harjutatakse eesseisvaks kontserdiks. Foto: Anu Rankla

Oro Bellissimo laager Tamperes. Harjutatakse eesseisvaks kontserdiks. Foto: Anu Rankla

Möödunud nädalal käis paarkümmend Läänemaa muusikakooli noort Soome tunnustatud helilooja Lasse Heikkilä käe all muusikat õppimas. Noori juhendas dirigent ja Haapsalu muusikakooli löökpillide õpetaja Lehari Kaustel.

Ida-Soomes Põhja-Karjala maakonnas paksude metsade maagilises õhustikus harjutati üheskoos Heikkilä loomingut, mille kulminatsiooniks oli võimas kontsert, mida esitati Heinävesi kirikus toimunud festivali raames. Solistina laulis Pentti Hietanen. „Ta on sisuliselt nagu Soome Tõnis Mägi,” selgitas dirigent Kaustel. Kirik oli kuulajaist pungil ja emotsioonid olid laes. „Väga uhke tunne oli vaadata, kuidas ligi tuhandepealine publik püsti seistes aplodeerib. Oli maagiline ja meeli ülendav kogemus olla tunnistajaks sellele, mis sünnib pühendunud tööst ja armastusest muusika vastu,” meenutas Kaustel.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Super!
1 aasta tagasi

Oleks väga tahtnud nende tuhande kuulaja hulgas olla ja kaasa elada.
Lasse Heikkilä kristlikud laulud mida Eestis lastekoor Juhhei (Soomes koor Jippi) laulab on ka lihtsalt vörratud.