„Haapsalu koosmängud” tõi saali kuulajaid täis

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Löökpillimängija Heigo Rosin marimbafoni taga. Foto: Kaire Reiljan
Löökpillimängija Heigo Rosin marimbafoni taga. Foto: Kaire Reiljan

Dirigent Lehari Kausteli algatud kontserdisarja „Haapsalu koosmängud” avakontsert tõi Uuemõisa lossi saali publikut täis.

Kontserdisarja üks eesmärk on Kausteli sõnul anda Haapsalu kammerorkestrile esinemisvõimalusi, mida koroonapiirangute tõttu on kippunud nappima. Teine eesmärk on kutsuda orkestriga mängima külalisesinejaid lähemalt ja kaugemalt. Nii astub igal kontserdil koos Haapsalu muusikutega üles ka mõni muusik mujalt.

Avakontserdi külaline oli Eesti üks paremaid löökpillimängijaid Heigo Rosin, kes on tuntud omapärase, idamaistest võitluskunstidest inspireeritud mängustiili poolest. Rosin tõi Haapsalu kontserdile kaasa viieoktavilise marimbafoni, nii suurt marimbafoni siin varem mängitud ei ole.

Avakontserdiga soovis Kaustel pöörata tähelepanu klassikalistele löökpillidele, mida Haapsalu muusikakoolis nüüd õpetama on hakatud. Kontserdil näitasidki muusikakooli õpilased oma mänguoskust marimbafonil ja vibrafonil.

„Haapsalu koosmängude” kontserdisarjas on Kausteli sõnul muusika kõrval oluline koht ka toidul, täpsemalt Läänemaa taludest pärit toidul. „Hea muusika ja hea toit kuuluvad kokku,” ütles ta. Esimesel kontserdil kattis laua Haeska küla Tänava talu.

Sarja järgmine kontsert on oktoobri viimasel laupäeval kell 16. Kausteli sõnul pole kontserdipaik veel kindel, kuid ilmselt sobib Uuemõisa lossi saal selleks suurepäraselt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Külaline
2 aastat tagasi

Võrratu kontsert oli! Ootan juba järgmist.