Haapsalu koosmängudel kõlab argentiina muusika

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Duo Complemento ehk Brita Reinmann ja Siim Kartau. Foto erakogu

Haapsalu kammerorkestri uue kontserdisarja „Haapsalu koosmängud” seekorne külaline on argentiina muusikat mängiv Duo Complemento.

Duo Complemento ühendab kitarristi Siim Kartaud ja marimbamängijat Brita Reinmanni. Mõlemad muusikud on kiindunud Ladina-Ameerika muusikasse ja kultuuri ning eistavadki argentiina muusikast ja tantsudest mõjutatud muusikat. „Eestimaisel publikul peaks olema põnev kuulata ja jälgida marimba ja kitarri kõlalisel kooslusel esitatavat kirglikku Ladina-Ameerika tangomuusikat,” ütles Haapsalu kammerorkestri liige Olavi Tutt.

Laupäeval toimuval kontserdil esitab Duo Complemento Argentiina tangohelilooja ja bandooniumimängija Astor Piazzolla, Argentina klassikaline kitarristi ja helilooja Maximo Diego Pujo ning tangolaulja ja helilooja Carlos Gardeli muusikat.

Nagu ikka astub kontserdil üles Haapsalu kammerorkester, kes esitab ladina-ameerika rütmidele vastukaaluks seekord tuntud heliloojate Karl Jenkins, Wolfgang Amadeus Mozart ja Richard Rodgersi muusikat.

Haapsalu koosmängud Haapsalu kammerorkestri dirigendi Laheri Kausteli ellu kutsutud kontserdisari, kus muusika kõrval on eriline koht ka toidul. Kausteli sõnul tahab ta propageerida just Läänemaa toitu. „Muusika, olles osa meie elust, on alati mingisuguses koosluses ka muude heade asjadega. Sellepärast oleme otsustanud, et need kontserdid toimuvad koos hea söögiga,” selgitas Kaustel.

Kui esimesel, oktoobri alguses toimunud kontserdil pakkus suupisteid Haeskas asuv Tänava talu, siis seekord pakub magusaid suubisteid Haapsalus koduköögis naturaalsest toorainest torte, kooke ja muud magusat valmistav Miila koogid.

Sarja teine kontsert on laupäeval kl 16 Haapsalu toomkirikus. Tuti sõnul on kirikus lihtsam koroonapiirangutest tulenevaid nõudeid täita kui Uuemõisa mõisa valges saalis. Kontsert on tasuta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments