Joosep Matjus kandideerib parima operaatori tiitlile 

Kirjanik Mehis Heinsaarest vändatud „Pingeväljade aedniku” autoreid Katri Rannastut ja Joosep Matjust paelus Heinsaare seos Lääne-Eestiga. Foto: Urmas Lauri

 

Kirjanik Mehis Heinsaarest vändatud „Pingeväljade aedniku” autoreid Katri Rannastut ja Joosep Matjust paelus Heinsaare seos Lääne-Eestiga. Foto: Urmas Lauri

Täna  avalikustati Eesti filmi- ja teleauhindade konkursi EFTA 2022 nominendid, kelle hulgast selguvad 16. septembril toimuval galal Eesti parimad filmi- ja teletegijad.

Parima operaatori nominent on filmi „Pingeväljade aednik” autor Joosep Matjus. Film portreteerib rändurist kirjanikku Mehis Heinsaart, kes otsib end Läänemaa tihnikutes ja Kasari luhas.

Suurem jagu filmist on monteeritud Lõuna-Läänemaal Matsalu kaitsealal autorite kodus.

Sama filmi helilooja Mati Uprus on nomineeritud parimaks heliloojaks.

EFTA gala toimub tänavu juba kuuendat korda – sel aastal esitati konkursile 148 tööd filmi- ja 113 tööd telekategoorias. Galal antakse välja kokku 30 auhinda, neist 15 filmi- ja 15 telekategoorias. Auhinnasaajad valib erialaspetsialistidest koosnev žürii.

Filmižürii valis 1. jaanuarist 31. detsembrini 2021 linastunud filmide hulgast  parima mängufilmi, dokumentaalfilmi, animafilmi ja lühifilmi. Auhinna saab ka parim režissöör, stsenarist, operaator, montaažirežissöör, helirežissöör, helilooja, filmikunstnik, kostüümikunstnik ning parim nais- ja meesnäitleja. Aasta tegija tiitliga tunnustatakse silma paistnud filmiprofessionaali, keda ei ole filmiauhindade statuudi järgi võimalik nominendiks esitada teistes kategooriates (nt grimmikunstnik, kostümeerija, rekvisiitor, valgusmeister vms).

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments