Kaubamaja uus parkla vilistab standarditele

Haapsalu kaubamaja parkla. Foto: Urmas Lauri

Haapsalu kaubamaja parkla näeb küll kena välja, kuid manööverdamiseks on parklas ruumi vähe. Foto: Urmas Lauri

Ehkki Haapsalu kaubamaja parklas veel remont käib, on pool parklat poekülastajatele avatud, kuid seal ei vasta parkimiskohad standarditele.

  1. aastal muudetud parkla standardite järgi peab parkimiskoha laius kaupluste parklates olema 2,7 meetrit ja vastastikku asuvate parkimiskohtade vahe 7 meetrit. Kuigi Lääne Elu kõiki parkimiskohti üle ei mõõtnud, oli mõõdetud parkimiskohtade laius parkimisjoonte sisekülgede vahel 2,54 meetrit. Ehitatud parkimistaskus jäi kahe vastastikku seisva auto vahele 6,28 meetrit ning poe poolses küljes seisva parkimiskoha ja parkimistasku vahe 6,25 meetrit.

Hea tava

Haapsalu tarbijate ühistu esimehele Raimond Lunevile tulid standardist erinevad mõõtmistulemused üllatusena, sest tema teada vastavad parkla mõõdud nõuetele ja kohati on parkimisalade vahel ruumi suisa üheksa meetrit. „Aitäh info eest, lasen uurida, sest meil on ka ehitusjärelevalve, kes teab reegleid,” ütles Lunev.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
68 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Härra
1 aasta tagasi

Eks mina vilistan siis nende joonte peale , pargin nagu tahan !

Uskmatu-Toomas
1 aasta tagasi

Keegi kirjutab “Projekteerija K. Lootus ütles siis selgesõnaliselt, et sõiduteel kasutatava materjali osas jätab ta otsustusõiguse linnavalitsuse teha vastavalt linna rahakotile.” Ärge unustage,et kivid on pärit ukrainast ja me kõik peame ukrainlasi aitama oma südame headuses !

Jenkem
1 aasta tagasi

Jaaaa, pildi järgi oskavad kõik osta, reaalsus aga midagi muud… Egas midagi kopp maasse ja uus parkla koos peatänavaga, selle klibu võib rail balticu täiteks viia.

OÜ Kuradile
1 aasta tagasi

Parkla ei vilista loomulikult millelegi, vaid seda teevad ikkagi küündimatud ametnikud – nii, nagu see meil kombeks on. Üldse peakski kõik see Eesti rahvas vilistama reeglitele suurte juhtide eeskujul.

Uskmatu-Toomas
1 aasta tagasi

Nüüd siis Lääne Elu toimetus ärkas!Kui ca kuu aega tagas vihjasin neile,et selle parklaga on jama oli suur vaikus !
Istume nagu kuldid rukkis seni,kuni tööd lõpusirgel ja siis avastame selle mis toimetuse aknast nähtav !

kooperatiivi liige
1 aasta tagasi
Reply to  Uskmatu-Toomas

Mis seal tahta, kui kaubamaja ümbrus on Lunevi “kapsamaa” ja seal tegutseb ta oma mõistuse piires. Nagu härra ütleb – “… meil on ehitusjärelvalve, kes teab reegleid.” Küllap siis seal kehtivad omad reeglid ja kui tahate neid tunnistada, siis tulge meie õuele aga kui ei sobi, siis minge mujale. Nii lihtne see kõik ongi…

linnakodanik
1 aasta tagasi

Loen neid kommentaare, mis enamuses kiruvad Posti tänava remonti. On ka neid, kes arvavad, et kõlbab kah, aga neid inimesi on selgelt vähemuses. Mulle jääb arusaamatuks, miks linnavalitsus ja ka volikogu esimees Karilaid vaikivad. Kas tõesti ei saa nad lihtsas keeles linnarahvale selgitusi jagada, miks Posti tänav on just selline ja mida linnavalitsus nüüd ette võtab. Vaatasin veelkord seda linnavolikogu istungit 2020.aastal, kui projekteerija tutvustas Posti tänava eskiisi. Projekteerija K. Lootus ütles siis selgesõnaliselt, et sõiduteel kasutatava materjali osas jätab ta otsustusõiguse linnavalitsuse teha vastavalt linna rahakotile. Kes siis otsustas nende tahumata kivide kasuks? On need siis odavamad kivitoorikud, milliseid… Loe rohkem »

Seal
1 aasta tagasi
Reply to  linnakodanik

Tulebki tankidega seal edasi tagasi lasta sõita, siis saab ehk enamvähem siledaks
kah

Maakas
1 aasta tagasi

Tänapäeva autod on nii laiad, et 2,5m jääb ilmselgelt liiga kitsaks. Mu endagi auto ligi 1,9m lai, aga parklas tahaks autost ikka nii välja saada, et enda ja teiste autod terveks jääks. Sama häda selle pikkusega, sest 5meetrine auto ei keera sealt välja. Ja targutajad ei tule nüüd kisama, et osta väiksem auto, sest kui normid parklatele on määratud, siis olgu need ka täidetud ja minu auto pikkus ning laius ei puutu üldse asjasse.

No nii
1 aasta tagasi

Lugedes niivõrd palju kriitilisi kommentaare, otsustab linnavalitsus Posti tänava remondi UUESTI ette võtta. See tähendab, et tänav läheb kinni veel järgmiseks 2 aastaks ning 50% järgmiste aastate elarvetest maetakse sinna tänavasse!
Mida te siin kobisete, pööbel, teie pärusmaaks on lõuad pidada ning makse edasi maksta!

Maakas
1 aasta tagasi
Reply to  No nii

Posti tänav ON kohutav! Osadel kividel on kõrgemad servad nagu nukid, mistõttu pole ime, et keegi seal oma ninaluu puruks kukub. Üldmulje tänavast on ka vilets, st mulle isiklikult ei meeldi. Selline mulhe on nagu pooleli oleks, värvid on haledad ja jube lage on kõik. Linnatänaval olgu ikka asfalt maas, kus on hea sõita, käia, lund lükata ja koristada. Lisaks annab must asfalt visuaalselt ilusa kontrasti kõige muuga, mis ümberringi on.

Seal
1 aasta tagasi
Reply to  Maakas

Asfalt ei sobivat vana linna mijöösse. Sellest oli suur arutelu linnarahvaga ju ennem algust.

To seal
1 aasta tagasi
Reply to  Seal

Aga mujale vanalinna millegipärast sobib, ainult peatänavale mitte. Kas nüüd on siis ilus? Mul on klassikaline ilumeel, mis tähendab, et kui miski on minu meelest ilus, arvab nii ka valdav enamus. Praegune tulemus ei ole ei ilus ega praktiline.

Selgita
1 aasta tagasi
Reply to  Seal

Selgita, kus toimus sinu teada see suur arutelu linnarahvaga?

Aitähhhhh linnaviletsus
1 aasta tagasi

Tegelikult on kogu see uus tee üks perseventiil! Miks küll linnavalitsuse rahvale see meeldib? Sest oma raha eest ei pea autot remontima!?

tuleb
1 aasta tagasi

kutsuda politsei, kui on liiklusseadust rikutud, parkimiskoha laius 2.70

Seal
1 aasta tagasi
Reply to  tuleb

liiklusseadust? Liiga reede õhta v?

ikka
1 aasta tagasi
Reply to  Seal

on tekitatud liiklusohtlik olukord