Tennisistid noppisid auhinnalisi kohti

Egert Trave sai P14 GP-l 2. koha. Foto: Vello Kuhi
Egert Trave sai P14 GP-l 2. koha. Foto: Vello Kuhi

Haapsalu tennisistid on teinud häid mänge, noppides eri turniiridelt nii turniirivõite kui ka mitmeid auhinnalisi kohti.

Eesti III liiga turniir Tallinnas

Tallinnas Kadriorus peetud Eesti III liiga turniiril tegi suurepärase tulemuse Reena Raudne-Klooster. Kui eelmisel turniiril jõudis ta finaali, kus tuli tunnistada vastase paremust, siis nüüd tuli turniirivõit. Viienda asetuse saanud Raudne-Klooster võttis esmalt võidu tasavägises mängus Ragne Riimi üle 8-7(6). Seejärel võitis Silva Karjust 8-3 ja poolfinaalis Kaie Aamissepa 8-5. Finaal oli põnev ja tasavägine, kus Raudne-Klooster näitas tugevat võistlejanärvi, kallutades juba teise kiiresse lõppmängu läinud kohtumise oma kasuks. Võit Kristina Gekki üle tuli tulemusega 8-7(1).

Eesti noorteliiga I turniir Tabasalus

Tabasalus Eesti Noorteliiga I turniiril mängisid Keven Ungert ja Gregor Trave. Ungert jõudis kolme võiduga finaali, alistades esmalt Sten Erik Selistemäe 4-1 4-0, seejärel Filipp Havanski 4-2 4-2 ja poolfinaalis Rasmus Pau 4-2 4-1. Finaalis sai otsustavaks esimene sett, mille Ungerti vastane Gerret Salong suutis kiire lõppmänguga enda kasuks pöörata 5-4(4). Sellest Ungert ei toibunudki, teine sett 0-4 ja finaalis tuli vastu võtta kaotus. Trave kaotas esimeses ringis Alexander Vdovichevile 2-4 3-5. Seejärel võitis ta lohutusturniiri, andmata vastastele mingitki võimalust.

Eesti I liiga turniir Tallinnas

Tallinnas Kalevi väljakutel Eesti I liiga turniiril jõudis Indrek Tuul poolfinaali. Ta võitis esmalt Aleksandr Rebrovi, seejärel esimese asetuse saanud Martin Kohvi. Poolfinaalis Janar Kalmuse vastu otsustavas setis jõuvarud aga lõppesid ja kaotus tuli numbritega 1-6 6-1 2-10.

Tennis Europe’i turniir Estonian Junior Open U16 Tallinnas

Tallinnas Tennis Europe’i turniiril Estonian Junior Open U16 osalesid meie tennisekooli noormängijatest Patrik Rainer Kaljula, Simona Ladva, Gregor ja Egert Trave. Parima tulemuse tegi Kaljula, kes sai põhiturniirile ja võitis seal esimeses ringis Aleksandr Monakhovi 6-1 6-1. Teises ringis näitas Kaljula samuti head tennist, kuid vastaseks olnud kolmanda asetusega leedukas Dovas Dersonas võitis lõpuks mängu tulemusega 6-4 7-5.

Paarismängus loosiga ei vedanud, koos Markus Valtsoniga mindi kohe esimeses ringis vastamisi kõrgeima asetuse saanud paariga. Norra/Rootsi paarile Sebastian Eie / William Rejchtman Vinciguerra kaotati pärast tasavägist teist setti 1-6 6-7(7).

Tubli tulemuse tegi Ladva, kes kvalifikatsioonis sai kaks head võitu ja pääses põhitabelisse. Esmalt alistas ta soomlanna Anne Moe 6-3 6-2 ja seejärel Kirke-Liis Maisa 7-5 6-1. Põhitabelis ei saanud Ladva vastu tugevale lätlannale ja kaotus Kamilla Cernousovalt tuli 0-6 1-6.

Egert ja Gregor Trave jaoks lõppes turniir kvalifikatsioonis. Egert Trave kaotas Henri Inkile 0-6 0-6, Gregor Trave Arthur Reinfeldtile 1-6 0-6.

Forus tennisekeskuse turniir Tallinnas

Tallinnas Forus tennisekeskuses tegid väga hea turniiri Kaja Ladva ja Marelle Saar, jõudes Eesti II liiga paarismänguturniiril poolfinaali. Esmalt võit 6-3 6-1 Janika Roosimägi ja Kristi Tiisläri üle, seejärel veerandfinaalis võit Marin Danieli ja Liis Elmeti üle 6-2 7-6(4). Tubli kolmas koht Ladvale-Saarele on selles mänguliigis hea saavutus.

Tennis Europe’i turniir Lätis

Tennis Europe’i turniiril Lätis Riga Open mängisid Egert ja Gregor Trave. U14 turniiri kvalifikatsioonis sai Egert Trave valusa kaotuse, jäädes alla lätlasele Jegors Petrovsile otsustavas setis 6-4 4-6 9-11. Gregor Trave pääses U16 põhitabelisse ja sai teise ringi, saades esimeses ringis loobumisvõidu. Teises ringis läks ta kokku teise asetusega Dovas Dersonasega ja vastu tuli võtta kaotus 0-6 0-6. Koos mängisid Egert ja Gregor Trave U16 paarismängu ja seda edukalt, saades esimeses ringis võidu lätlaste Johannes Michael Hollerer ja Mateo Wagneri üle 6-1 6-2. Teises ringis pidid nad aga ise andma loobumisvõidu Egert Trave vigastuse tõttu.

Eesti I liiga paarismänguturniir Kadrioru tennisekeskuses

Kadrioru tennisekeskuses Eesti I liiga paarismänguturniiril mängis edukalt Karin Kanepi. Koos Karin Küttisega sai ta kolme võidu ja ühe kaotusega teise koha. Turniirivõidust lahutas vaid paar punkti. Esikohta otsustavas kohtumises kaotasid nad lõpuks otsustava kiire lõppmängu vaid 8-10. Kairit Kasepuu ja Jane Taaber võitsid lõpuks tulemusega 6-4 2-6 10-8.

Eesti noorte GP P16 2×16 turniir Haapsalus

Haapsalus Krahviaia tennisekeskuses peetud Eesti noorte GP P16 2×16 turniiril said meie noored mängijad mitmeid auhinnalisi kohti. Tugevamas grupis kaotas Kaljula küll esimeses ringis hilisemale võitjale Rasmus Stalmeisterile 3-6 1-6, kuid võitis hiljem ühtegi geimi loovutamata lohutusturniiri. Esimese ringi kaotuse üheks põhjuseks oli ilmselt reisiväsimus. Tuli ju Kaljula turniirile peaaegu otse lennukilt, viibides kaks nädalat Hollandis tenniseakadeemias treeningutel.

Järgmisel päeval oli mäng juba kontrolli all ja koos Kaspar Lustiga sai Kaljula oma esimese P16 GP turniirivõidu, alistades paarismängu finaalis eeldatavad favoriidid Samuel Mandelkorni / Ron Torni 6-3 6-4.

Eduka turniiri tegi Ungert, kes võitis teises tugevusgrupis esmalt Kristjan Simon Hannuse 6-2 6-3, seejärel Johann Jürgen Hünersoni 6-1 6-0. Poolfinaalis oli Ungert parem Trevor Marten Läänest 2-6 6-1 6-4 ja finaalis alistas Aare Alveri 6-4 6-3. Koos oma finaalivastasega sai Ungert võidu esimeses ringis paarismängus Ralf Adamson/Karm Helde üle 6-0 6-3. Teises ringis tuli kaotus vastu võtta Samuel Mandelkorn/Ron Tornilt 3-6 4-6.

Turniiril mängisid veel Egert ja Gregor Trave. Gregor Trave ja Edward Mihkel Oll said paarismängu veerandfinaalis hea võidu Ralf Filip Kivari ja Jan-Elmar Sarapiku üle 6-3 0-6 10-7 ja pääsesid poolfinaali. Seal ei andnud Ungert/Lusti neile võimalust, võites 6-0 6-0. Üksikmängus kaotasid nii Gregor kui ka Egert Trave esimeses ringis, kuid lohutusturniiril pääses Egert finaali, võites poolfinaalis põnevas mängus Filipp Havanski 9-8(3). Finaalis oli Egertil samuti võimalusi, kuid lõpptulemus 9-7 jäi seekord Hans Thomas Teivi kasuks .

Tallinnas Tondiraba tennisekeskuses tegi eduka turniiri Egert Trave, jõudes P14 Eesti noorte GP turniiril esmakordselt koos Karm Heldega paarismängus finaali. Esmalt võitsid nad Filipp Dolgorukov / Silvester Tetenovi 6-0 6-2, seejärel Kaspar Kamdron / Christofer Tülli 6-4 6-0. Poolfinaal oli pikk ja põnev, lõpuks väljusid võitjatena Trave/Karm. Kuigi esimese seti nad kaotasid, oli nende võidutulemus Rasmus Kund / Robin Rait Rikkbergi üle lõpuks 6-7(4) 6-3 10-5. Finaalis panid oma paremuse maksma Aaron Kelle / Konrad Punger 6-0 6-3. Üksikmängus kaotas Trave kaks tasavägist mängu – esmalt põhiturniiril Oliver Aabreldaalile 6-7(4) 2-6 ja seejärel lohutusturniiril Kristjan Simon Hannusele 7-9.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments