Politsei sai jaanipühade ajal 20 väljakutset

Lääne Elu

info@le.ee

Politsei. Foto: Arvo Tarmula
Politsei. Foto: Arvo Tarmula

Läänemaal sai jaanipühade ajal politsei 20 väljakutset. „Enim teateid tuli joobes inimeste kohta, kes ei saanud liigse alkoholi tarvitamise tõttu enam endaga hakkama,” ütles  Haapsalu politseijaoskonna juht Andrei Taratuhin.

Kokku vormistas politsei 35 väärteomenetlust, millest valdav osa olid liiklusalased rikkumised. Liiklusjärelevalve käigus kontrollis politsei kokku 422 sõidukijuhi joovet ja selle käigus tuvastati kaks sõidukijuhti, kes olid tarvitanud alkoholi. Nendest ühel juhul alustati kriminaalmenetlust ning juht peeti kahtlustatavana kinni. Suur osa liiklusalastest rikkumistest olid seotud kiiruse ületamisega.

Pühade ajal tuli politseil kahel korral reageerida lähisuhtevägivalla juhtumitele, mille kontrollimisel selgus, et tegemist oli pereliikmete vahelise sõnalise konfliktiga.

Lisaks mootorsõidukitele kontrollis politsei 26. juunil 32 kergliiklejat, kellest 21 tuvastas politsei puudusi. Üheksal juhul ei kandnud alla 16-aastased juhid nõuetekohast kiivrit ning oli ka muid rikkumisi. Sõideti käed lahti, hoiti sõidu ajal telefoni käes ning tuvastati kolm juhust, kus elektritõukerattaga sõideti kahekesi.

26. juunil kella 20.21 paiku oli kahe sõiduauto vahel kokkupõrge, milles said viga kolm inimest, kes toimetati haiglasse kontrolli. Juhid olid kained ja omasid vastava kategooria juhtimisõigust. Liiklusõnnetuse täpsemad asjaolud selgitatakse menetluse käigus.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments