Noored muusikud särasid konkurssidel

Lääne Elu

info@le.ee

Haapsalu muusikakooli õpetajad. Arvo Tarmula

Haapsalu muusikakooli õpilased on igal aastal saanud konkurssidel häid kohti ja erandiks polnud ka see kevad. Loode-Eesti muusikakoolide konkurssidel olid tublid akordioni-, kitarri-, klaveri- ja pärimusmuusikaõpilased.

Akordioniõpilaste regionaalsel videokonkursil „Parim noor instrumentalist 2022“ sai Robin Reimer I vanuserühmas I koha, Rasmus Kuhi-Thalfeldt II vanuserühmas II ja Kauri Varbola III koha. Kaks esimest pääsesid edasi ka vabariikliku vooru, kus Reimer tuli oma vanuserühmas kolmandaks ja Kuhi-Thalfeldt oma vanuserühmas teiseks. Poiste õpetaja on Sirje Roogla.

Kitarriõpilaste regionaalsel konkursil „Parim noor instrumentalist 2022“ sai Hugo Juurik IV vanuserühmas II koha. Hea esitus viis teda ka vabariiklikule konkursile, kus ta pälvis oma vanuserühmas diplomi. Juuriku õpetaja on Aigar Kõrgesaar.

Klaveriõpilased esinesid regionaalse konkursil juba publiku ees ning I klasside arvestuses sai Maret Lehtla I ja Kerttu Merilo III koha (õp Bogdana Smagol). Diplomi eduka esinemise eest pälvis Jaagup Ilves (õp Jüri Ilves).

Noored pärimusmuusikud kohtusid Viljandi pärimusmuusika aidas XIV suurel üleriigilisel võistumängimisel. Väikekandle I taseme parimaks mängijaks kuulutati Ann-Riin Laidre. Eripreemia sai Karola Puskar (õp Viive Marleen). Lõõtsaliste kategoorias sai eripreemia ja Laste Etno stipendiumi Oliver Meriloo (eesti lõõts, õp Enrik Visla). Avatud klassi III klassi parim oli Kata Karlis (õp Marleen), kes samuti sai Laste Etno stipendiumi.

Ingrid Arro

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments