Reedel teevad noored matemaatika riigieksamit 

BNS

Täna tuleb abiturientidel sooritada viimane eksam. Foto: Malle-Liisa Raigla

Reedel kell 10 algavale matemaatika riigieksamile registreerus 9268 eksami tegijat.

Õpilane võis valida kitsa või laia matemaatikakursuse eksami vahel, esimesele registreerus 4263 ja laia matemaatikakursuse eksamit teeb 5005 õpilast.

Haridus- ja noorteameti testide ja hindamise osakonna juhi Aimi Püüa sõnul on matemaatika viimane riigieksam, mis lõpetab enamuse abiturientide jaoks tänavuse eksamperioodi.

„Tänased abituriendid olid 10. ja 11. klassis palju distantsõppel, nende õpingute aja sisse jäi mitu kuud eriolukorda. Nad pidid kohanema, oma õpiharjumused ümber kujundama ning nii mõnigi kord  omal käel teadmisi omandama. Selle aasta lõpetajad on kindlasti karastunumad ja ehk ka küpsemad eluvalikuid tegema, kui varasemad lõpetajad,“ rääkis ta.

„Veel neli nädalat ootust ja jõuavadki noorteni nende riigieksamite tulemused, toimuvad pidulikud aktused ja gümnaasiumiõpingud saavad läbi. Jõudu ja jaksu noortele selleks viimaseks pingutuseks,“ soovis Püüa.

Gümnaasiumiastmes on võimalik läbida kaheksa kursusega kitsast või 14 kursusega laia matemaatikakursust. Kitsast matemaatikakursust õppinud noor võis valida soovi korral ka laia matemaatikakursuse eksami ja vastupidi.

Kui abiturient soovib matemaatika riigieksamit sooritada aga mõjuval põhjusel pole tal võimalik põhieksamil osaleda, siis tuleb tal hiljemalt 25. maiks esitada haridus- ja noorteametile lisaeksamil osalemise avaldus. Matemaatika riigieksami lisaeksam toimub 3. juunil.

Eksamitöid hinnatakse skaalal 0-100 punkti. Eksami sooritamise tingimused on kõigile eksami tegijatele ühesugused ja eksam loetakse sooritatuks, kui eksami tegija on saanud eksamil vähemalt ühe punkti.

Riigieksamite tulemused avaldatakse 18. juunil eksamite infosüsteemis (EIS) ja riigiportaalis www.eesti.ee.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments