Signe Matteus vahetas diplomaadikarjääri koolijuhiameti vastu

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Noarootsi koolijuht Signe Matteus. Kaire Reiljan

26 aastat maailma suurlinnades diplomaadiametit pidanud Signe Matteus tegi elus kannapöörde, kolis Tallinnast Martnasse Liivakülla ja juhib pisikest Noarootsi kooli.

Noarootsi kooli direktor Signe Matteus, Noarootsi ei olnud juhuslik valik. Läänemaa on teile tuttav.

Jaa! Ma olen Läänemaalt pärit, Haapsalus sündinud. Koolis käisin Ridalas ja Haapsalus, nii et olen läbi ja lõhki selle kandi inimene.

Lapsepõlv möödus Ridalas.

Jah, just.

Mis teil kõige paremini meeles on?

Suved. Mäletan, et oli hästi palju põllulilli. Enam ei ole näiteks kullerkuppe väga. Käisime emaga lilli korjamas, ema tegi neist vaasi suured kimbud. Käisime marjul. Jutuajamised emaga on meeles. Ta võttis meid õega alati võrdse partnerina. Olen maast madalast isiksusena üles kasvatatud.

Kuidas Martnasse sattusite?

Mul on seal maakodu. Seal olen veetnud kõik oma suved. Mu varasem elu viis mind ju hästi-hästi palju Eestist ära, aga suviti olin ikka Martnas.

Mullu sügisest sai teist Naorootsi kooli juht. Sõidate iga päev Martna ja Noarootsi vahet.

Sõidan jah. Kuskil 50 km on üks ots, aga ei, mulle meeldib. Hommikul mõtlen end sõites lahti, kuulan muusikat. Tagasiteel hekseldan töömõtteid, et neid mitte väga palju koju kaasa võtta.

Te olete 26 aastat diplomaat olnud – Varssavis, New Yorgis, Londonis, Moskvas, Riias. Ja siis tulite maailma suurlinnadest otse maailma lõppu.

(Hakkab naerma.) Ma arvan, et paljud mu koll

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments