Erkki Bahovski: Eesti peab jääma raudse eesriide õigele poolele

Erkki Bahovski.

Erkki Bahovski.

Esmaspäeval, 9. mail peetud kaks kõnet tõmbasid Eesti geopoliitilise joone võimsalt teravamaks, vähendades meie niigi ahtaid välis- ja julgeolekupoliitilisi võimalusi veelgi.

Esmalt pidas Venemaa nn võidupühal kõne president Vladimir Putin. Selles – nagu märkisid juba mitmed Eesti analüütikud – polnud midagi uut. Ei kuulutanud Putin välja sõda ega sellega ka üldmobilisatsiooni, vaid Vene riigipea raius nagu rauda varemgi öeldut ukrainlastest kui bandeeralastest, kes tuleb denatsifitseerida. Samuti olid üsna jämedad viited sellele, nagu oleks Ukraina tegelikult ajalooline Venemaa territoorium. Kuskilt ei paistnud mingeid märke Venemaa tagasitõmbumisest, rahupakkumisest või veel mingist sõnumist, mida võiks tõlgendada soovina sõda lõpetada. Kõik jätkub vanaviisi.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Uskmatu-Toomas
1 aasta tagasi

Eks ajalugu näita kuhu see venemaa ja lääne vaheline vägikaika vedu viib.
Igatahes üks asi on selge,inflatsioon koos hindade tõusuga tuleb saada kontrolli alla aga vaevalt,et meie ülipopulaarne Kallas koos reformierakonnaga selleks võimeline on.

Kummaline maailm
1 aasta tagasi
Reply to  Uskmatu-Toomas

Vägikaikavedu lääne ja vene vahel? Elevandi ja kirbu vahel? Venemaa lihtsalt tungis alatult oma nõrgemale naabrile kallale, kuid ei saa sellestki jagu.

Kirp
1 aasta tagasi

Ratas veereb kui kakukene!
Esmaspäeval teevad uut sõda putlewri kloonid
Kloone on 3. Putleril on ajukasvaja op.