Lääne-Nigula lasteaiad koonduvad ühe juhi alla

Lääne-Nigula vallavalitsuse liige Jüri Bachman tahab järgmisest aastast kõik valla lasteaiad ühtse juhtimise alla viia. Foto: Malle-Liisa Raigla

Lääne-Nigula vallavalitsuse liige Jüri Bachman tahab järgmisest aastast kõik valla lasteaiad ühtse juhtimise alla viia. Foto: Malle-Liisa Raigla

Lääne-Nigula vald tahab tulevast aastast üheks liita kuus valla lasteaeda.

Lääne-Nigula vallas on kokku kaheksa lasteaeda, millest kahte – Noarootsi ja Nõva lasteaeda – ühendamisplaan ei puuduta, sest need lasteaiad on kooliga ühise juhtimise all.

Lääne-Nigula vallavalitsuse liikme Jüri Bachmani sõnul on ülejäänud kuus valla lasteaeda eri suuruse ja juhtimisstiiliga. Praegu on igal lasteaial eraldi direktor, kelle ülesannete hulka kuulub nii lasteaia juhtimine, arendamine, planeerimine, õppetegevusega seonduv, ehitustööd kui ka tualettpaberi hankimine. Plaani järgi liidetakse kõik lasteaiad üheks 20 rühmaga Lääne-Nigula lasteaiaks.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Reedan saladuse
1 aasta tagasi

Järgmisena on plaanis lasteaedades nimereform. Mõnel lapsel on ilusam nimi kui teisel,mõnel lausa 2 nime,aga mõnda last narritakse nime pärast. Edaspidi saab kõik võrdne olema. Kõigil lasteaias käivatel lastel peab olema sama eesnimi. Tohib olla ainult 1 nimi ja poistel ning tüdrukutel peab ka sama nimi olema. Perekonnanimed jäävad esialgu erinevateks veel.

Kohalik ikka::::
1 aasta tagasi

Haapsalus juba nii ongi. 2 lasteaeda ja mitmed töötajad ühised.

Nimi
1 aasta tagasi

Millal Haapsalus lasteaedade ühendamistega edasi minnakse?

Just nii.
1 aasta tagasi
Reply to  Nimi

Haridusnõunik ütles 3 aastat tagasi, et plaan on.

Saladus
1 aasta tagasi

Ja siis aasta pärast loome osalasteaiad

peabki parendama
1 aasta tagasi
Reply to  Saladus

Ega lasteaed kuhugi ei kao täna. Pole vaja paanikat külvata. Kas keegi käis igapäevaselt juhataja jutul, et see probleemiks saaks? Tundub küll õige lahendus olevat. Suhtlust ja korraldusi saab jagada kaugustest väga hästi.

hehh
1 aasta tagasi

Aga pole ju. Juhtida saab muidugi kaugelt ja kõrgelt, aga … igas lasteaias peab olema teatud arv tugispetsialiste – logopeed jne. Kui nüüd tehakse üle valla suur lasteaed, peab neid olema ka ainult üks. Kas kujutate ette, et see vaene logopeed või sotsiaalpedagoog jaksab sõita ja tööd teha üle valla ja mis on sel juhul tema töö kvaliteet. Aga kokkuhoid missugune 🙂

Elli
1 aasta tagasi
Reply to  hehh

Siiani ongi ju terve valla peale vaid üks logopeed

Oeh
1 aasta tagasi
Reply to  hehh

Kusjuures kokkuhoidu ei ole!
Pigem on viimase aja trendiks lõhkuda laiali toimivad süsteemid ja teha ümber (nagu haldusreform), aga olukord muutub lõpptulemusena halvemaks.
Paistab, et mõnel kõrgel ametnikul on vaja näidata, kui entusiastlikult ta tööd teeb. Tema jaoks pole vahet, kas muutused on vajalikud ja mõistlikud, tal on oluline lihtsalt midagi teha. Kasvõi halvemaks, vahet pole.

Jaan
1 aasta tagasi
Reply to  hehh

Miks külvad paanikat? Täielikult vale informatsiooni jagad praegu! Juttu on juhtimisreformist. Tugispetsialistide teema on hoopis midagi muud ja ai sõltu sellest, kas lasteaiad on ühtse juhtimise all või iga lasteaed eraldi asutus.

Elli
1 aasta tagasi

Täitsa õige mõte!