Haapsalu üüriturul valitseb tühjus

Haapsalu sotsiaaltöötaja Triinu-Liis Reinesbergi sõnul on üürikortereid vaid neile ukrainlastele, kellel on kindel soov Haapsallu jääda. Foto: Malle-Liisa Raigla

Haapsalu sotsiaaltöötaja Triinu-Liis Reinesbergi sõnul on üürikortereid vaid neile ukrainlastele, kellel on kindel soov Haapsallu jääda. Foto: Malle-Liisa Raigla

Kuigi Haapsalu üüriturg on olnud aastaid kesine ja üürikorteri soovijaid rohkem kui pakkujaid, on Ukraina sõjapõgenike tõttu turg täiesti kokku kuivanud.

Haapsalu kinnisvaramaakleritel ei ole kohalikele huvilistele mitte midagi pakkuda, linnavalitsus on saanud üürileandjatega kokku viia vaid need põgenikud, kes on kindlalt öelnud, et soovivad Haapsallu jääda. Haapsalu linnavalitsuse sotsiaaltöö spetsialisti Triinu-Liis Reinesbergi sõnul on igas hotellis olnud viis sellist leibkonda, kes kindlasti soovivad Haapsallu elama jääda. „Nad ütlevad, et on siin töö leidnud ja lapsed käivad siin koolis,” ütles Reinesberg.

Neile sõjapõgenikele, kellel pole vahet, kuhu elama jääda, pole Haapsalus pakkuda ühtegi üürikorterit. „Enne kriisigi oli pakkumine üsna kesine, paremaks pole läinud, sest juurde pole midagi ehitatud,” ütles Reinesberg.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kohalik ikka::::
1 aasta tagasi

500.- ja 600.- euri kuus ikka maksta koos kommunaalidega üürikorterile on Haapsalus töötavale inimesele ikka liig mis liig.

Pamp
1 aasta tagasi

Haapsalus pole ehitatud peale nõuka aja lõppu ühtegi korterelamut, mis isegi lihtrahvale jõukohane oleks. Me ei räägi sellest tornmajast kaubamaja kõrval või Sadama tänava ridaelamust per 200 tuhat/€ korter. Linn on põhimõtteliselt rohkem kokku kuivanud kui 30a tagasi. Teistes Eesti linnades on selle ajaga terved elamurajoonid tekkinud. Viimati ehitatud nn üürimajas elavad ka enamuses sotsiaalabist elatuvad paadialused. Tuleks hakata ehitama lihtsaid korterelamuid, et linn rahvast päris tühjaks ei jookseks.

Nojah aga
1 aasta tagasi
Reply to  Pamp

Ongi rahulikum.

probleem
1 aasta tagasi
Reply to  Pamp

Suuresti on üürituru kehva seisu põhjuseks väga halb sealdusandlus. Omanik ei julge oma korterit välja üürida. Seadus kaitseb igasugu puuke ja lontrusi.
Aga loomulik oleks kui üürileping näeb ette näiteks 2 kuulist etteteatamist korteri vabastamiseks, siis nii ka on!!! ja kui ise ei lähe, võiks vabalt ka asjad aknast välja visata.

Pikker
1 aasta tagasi
Reply to  probleem

Kuni on odavam maksta laenu kui üürimakset siis kõik kes vähegi normaalsed on ja laenu saavad ostavad, mitte ei üüri.

Sass S
1 aasta tagasi
Reply to  Pamp

No hakka siis ehitama .

pooled
1 aasta tagasi

majad tühjad, keegi ei riski, kuna maksevõime madal

Taadu
1 aasta tagasi
Reply to  pooled

Oskad mõnda maja nimetada ka, või lahmid tühja

Jaa muidugi
1 aasta tagasi
Reply to  pooled

Ma ei võtaks juba sellepärast, et osati ära rikkuda ametnike poolt ähvardustega see äri. Üürin enda oma, siis ise tean kellele, pole küll mingi riigi ametniku köhida, et ma ei või keeldida, kui üüriline mulle ei sobi. Kummaline käskiv positsioon jälle võetud, meenutab veidi joeli laulu kährikutest ja majast.