Lääne-Nigula ootab ettepanekuid kaasavasse eelarvesse

Kaasava eelarvega soovitakse Ristile seesuguseid turuputkasid. Foto: eskiis
Lääne-Nigula valla eelmisel kaasava eelarve hääletusel kogus enim hääli ettepanek rajada Ristile turuputkad. Foto: eskiis

Teisipäevast 20. maini ootab Lääne-Nigula vald ettepanekuid kaasavasse eelarvesse. Esimene ettepanek saabus juba kolmapäeva hommikul.

Tänavu on Lääne-Nigula valla kaasav eelarve varasemast poole suurem – 80 000 eurot, jagunedes võrdselt kaheksa osavalla vahel ehk 10 000 eurot igale osavallale.

Lääne-Nigula valla kultuurinõunik Varje Paaliste soovitas piirkonna elanikel koonduda ja esitada ühiselt ettepanek millegi sellise kohta, mida on kõigile vaja. Ta lisas, et ettepanekuid tehes tuleks arvestada ka kõiki lisakulusid ehk transpordi- ja paigaldamiskulusid.

Kaasavasse eelarvesse tuleb esitada ettepanekuid, mis on avalikult kasutatavad, mille kulud on tehtavad sel aastal ja mis ei tekita ebamõistlikke kulusid järgnevateks aastateks.

Laekunud ettepanekud vaatavad läbi osavallakogud ja kinnitab vallavalitsus. Ettepanekute üle hääletamine algab juuni esimeses pooles.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments