Galerii: õpetajate tantsurühmad pidasid Haapsalus festivali

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 71

Fotod Kaire Reiljan

Laupäeval said pärast kaheaastast koroonapausi Haapsalus kokku õpetajate trahvatantsurühmad, et maha pidada XXII vabariiklik õpetajate rahvatantsufestival. Võõrustajaks oli Haapsalu põhikooli õpetajate naisrühm N.Õpsid.

Seekordsel festivalil osales tosin rühma, igast Eesti nurgast. „Meie reeglid on sellised, et õpetajate rühmas tantsivad õpetajad, kooli- ja haridustöötajad,” ütles Viljandi Paalalinna õpetajate naisrühma Kelluke juhendaja Maie Tammemägi, kes on osalenud kõigil festivalidel.

Tammemäe sõnul sai festivali idee alguses ühelt suvekursuselt, kus oli väga aktuaalne õpetajate teatrifestivali teema. „Me siis mõtlesime, et koolides on õpetajate tantsurühmad – teeme oma festivali. Meil pole ju kusagil tantsida ega esineda,” lisas ta.

Festival käib külakorda mööda Eestit. „Sest siis on huvitav. Iga maakond on erinev,” põhjendas Tammemägi.

Haapsalus said tantsivad õpetajad kokku esimest korda. Päev algas Haapsalu põhikoolis, kus tantsivad õpetajad said teha ringkäigu koolimajas ja vaadata HPK õpetajate ja õpilaste kootud haapsalu salli näitust „Põhikooli pitsitajad”. „Haapsalu sall on üks asi, mida tasub külalistele näidata,” ütles festivali korraldaja Liia Lees.

Pärast avamist jagunesid festivalilised Haapsalu eri paigus toimuvate töötubadesse, et pärastlõunal Haapsalu kultuurikeskuses taas kokku saada ja maha pidada kontsert „Mere muusika” ning simman. Leesi sõnul on igal festivalil oma teema – Haapsalule kohaselt oli seekordse festivali teema meri.

Festivali lõpus leidis uue omaniku ka festivali maskott – reha. „Mõtlesime, et festivalil võiks olla kroonika ja mingi maskott, mis rändab. Kuna parasjagu oli kevadine aeg ja vaja muru riisuda, sai maskotiks reha,” selgitas Tammemägi festivalimaskoti saamislugu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kohalik
2 aastat tagasi

Peab ikka ka kuhugile tantsu gruppi minema. Nii ilus on esineda.

Kiidukiri
2 aastat tagasi

Liia Lees, sa oled supertubli! Tundub, et sinu ööpäevas on rohkem tunde.
Jõudu ja jaksu!!