Koosolekul lihviti ringristmiku eskiisprojekti

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Linnamäe ristmikule tuleb ringtee – projekteerimine käib, ehitus algab eeldatavasti järgmisel aastal. Foto: Urmas Lauri
Linnamäe ristmikule tuleb ringtee – projekteerimine käib, ehitus algab eeldatavasti järgmisel aastal. Foto: Urmas Lauri

Linnamäe saab ringristmiku, kuid millal see valmis ehitatakse, pole veel teada. Eelprojekt on valmis ja seda esitleti Linnamäe arenguseltsi majas avalikult kolmapäeval.

Kohale oli tulnud üle paarikümne huvilise. „Selline suur muutus tekitab alati küsimusi ja nendele peab leidma vastused. Piirkonnas on see väga oluline objekt, puudutab igaühte. Mulle väga meeldis, et inimesi oli nii palju kohale tulnud,” ütles Oru osavallavanem Kadi Paaliste.

Kuigi enamik koosolekul osalenuid olid ringristmikuga päri ja arutelu käis peamiselt detailide üle, et kuhu voolab sademevesi ja kuidas korraldatakse parkimine, on ristmiku ümberehitamisele ka vastaseid. Näiteks jaanuaris-veebruaris sai petitsioon.ee keskkonnas toetada avaldust, milles nimemärgi atslaats@hot.ee taha peitunud petitsiooni algataja väitis: „Plaanitava ümberehitusega muudetakse ristmik ohtlikuks ja ebamugavamaks.” Kuu aja jooksul laekus sellele petitsioonile 29 toetushäält.

Kaks nädalat tagasi ütles transpordiameti Lääne üksuse ehituse projektijuht Urmas Robam Lääne Elule, et eeldatavalt ehitatakse ringristmik valmis tuleval aastal. „Ma ju ei tea, mis elu edasi teeb,” nentis ta toona. Ka kolmapäeval jättis Robam ehitusaja lahtiseks, sest Venemaa sõja tõttu Ukrainas on olulise tee-ehitusmaterjali bituumeni kättesaamine ülimalt keeruline ning ka hinnad on märgatavalt tõusnud.

6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ohh
1 kuu tagasi

Üsna tihti sõidan. Ei näe küll mingeid raskusi ristmiku läbimisel. Tühi raha raiskamine.

Ats
1 kuu tagasi

Hr. Urmas Lauri. atslaats@hot.ee,ei ole salajane nimemärk.Rikun kogu tekitatud põnevuse– see on vaid Ahto Läätsa meiliaadress,mis on avalik. Petitsioonis oli märgitud ka korraldaja telefoninumber,millele paluti helistada,kui on küsimusi ringristmiku kohta.
Luban,et leian lähiajal tunnikese ja kirjutan Teie väljaande jaoks natuke tollest ringist.

Oeh
1 kuu tagasi

Kujutan juba ette suurveokeid ja põllumajandusmasinaid seal ringil ukerdamas. Neil pole ju kuskilt mujalt ka minna.

Vahi nalja
1 kuu tagasi

Nihutage ristmikku lihtsal Noarootsi poole, et poemaja nurgast saaks auto üle, et näha selgelt Keila poole. Kordades odavam ja efektiivsem lahendus. Aga tundub, et raha on lademetes ja Maanteeameti põhjendamata ringristmike poliitika vajab rakendamist.

seal
1 kuu tagasi

vist liiklustihedus nagu leningradi maanteel, vaja oleks kahetasandilist ristmikku

Arvos
1 kuu tagasi

Kas kulutatava rahaga midagi mõistlikku pole ette võtta?