Heli Reichardt pani Sepa talu ümbruse raamatusse

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Väikelasteraamat „Kuuks ja kullerkupp”.

Aprillis ilmub kirjanik Heli Reichardti sulest väikelasteraamat „Kuuks ja kullerkupp”, kus peategelane avastab Läänemaa kevadist loodust – lilli, linde ja putukaid.

Reichardt elab Läänemaal Panga külas. Sealsamas külas Sepa talus elab tema tütar oma lastega. Sepa talu lapsed ja ümbruse ongi Reichardt raamatusse pannud. Peategelane on tuttav juba eelmisest raamatust „Liisu, Leenu ja Kuuks”, mis vestab kolme õe elust. Seekord pääseb paariaastane Kuuks ühel ilusal kevadisel päeval esimest korda elus omapäi õue uitama ja kohtub seal kõigega, mis kasvab, õitseb ja hingab – põrnikas, mesimumm, sipelgas, liblikas, linnud ja puud. „Ja kõik lilled, mis kevadel õitsevad,” ütles Reichardt. Väike laps mõistab maailma omamoodi, saab lilledest ja pisimutukatest aru ning suhtleb nendega. Lõpuks jääb Kuuks õitsva ööviiuli juurde magama ja ema leiab kadunud lapse lõhna järgi üles.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments