Utilitas pildistab õhtul helikopterilt termokaameraga Haapsalu soojatorustikke

Lääne Elu

info@le.ee

Helikopter pildistab täna soojuskaameraga Haapsalu torustikke. Foto: Utilitas
Helikopter pildistab täna soojuskaameraga Haapsalu torustikke. Foto: Utilitas

Energiakontsern Utilitas pildistab täna, 22. märtsi hilisõhtul Keilas ja Haapsalus helikopterilt termokaameraga kaugküttetorustikke. Pildistamisega kaardistatakse torustike tehnilist seisu.

Termograafiline pildistamine annab ülevaate soojustorustike tehnilisest seisundist ja aitab tuvastada soojusvõrgu võimalikke nõrku kohti.

Termofotosid tehakse Keilas ja Haapsalus 22. märtsi hilisõhtul kell 20–23. Pildistamiseks on oluline päikesevalguse puudumine, mistõttu toimuvad lennud peale päikese loojumist. Utilitas vabandab võimalike ebamugavuste pärast, mis võivad tekkida helikopteri hilisõhtuste lendude pärast.

Kogu linna soojusvõrgu pildistamiseks lendab helikopter üle ühe koha orienteeruvalt kolm korda, mis tähendab, et ühes asukohas on kuulda helikopteri häält ligi 15 minutit. Lennud toimuvad 300–400 m kõrgusel.

Termopildistamise projekti käigus kaardistatakse ka Tallinna ja Maardu soojustorustikke ning nendes piirkondades lennatakse praeguse seisuga vahemikus 21.–22. märts.

Utilitas teeb kaugküttevõrkudest termopilte koostöös Soome ettevõtete GridJet Oy ja Advian OYga, kellel on selliste tööde teostamise kogemus nii Soomes kui ka Eestis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments