HÕFF näitab kauaoodatud seiklusmärulit

Lääne Elu

info@le.ee

„Põhjalane”. Foto: kaader filmist
„Põhjalane”. Foto: kaader filmist

Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festival poleks oma nime vääriline, kui ei näitaks Robert Eggersi kauaoodatud seiklusmärulit „Põhjalane”.

„Arvestage sellega, kui tahate täita „Troonide mängust” jäänud auku oma südames.” (Vogue)

„Aasta oodatumaid filme.” (Rotten Tomatoes)

Robert Eggersi eelmised linateosed „Nõid” ja „Majakas” seadsid lati väga kõrgele – kas „Põhjalane” vastab ootustele, ei oska öelda isegi HÕFFi juht Helmut Jänes, sest filmi ennast pole näidatud ei ajakirjanikele ega festivalikorraldajatele mitte kusagil maailmas.

„Ootan isegi suure ärevusega,” ütles ta.

Filmi levi algab HÕFFiga samal ajal ja festivali publikul on hea võimalus see suurejooneline kättemaksusaaga esimeste seas Eestis ära vaadata.

Islandi kirjaniku Sjóniga kahasse kirjutatud lugu põhineb Amlethi legendil, mis oli aluseks ka Shakespeare´i näitemängule „Hamlet”. Peaosas Alexander Skarsgård, kõrvalosades Nicole Kidman, Anya Taylor-Joy, Claes Bang, Ethan Hawke, Willem Dafoe jt. Üle pika aja astub näitlejana üles ka Islandi laulja Björk.

Filmi levitab Eestis Hea Film.

Lisaks täiendas HÕFF kava ühe tänavuse Sundance´i filmifestivali menuki, Taani režissööri Christian Tafdrupi psühholoogilise õuduspõnevikuga „Ära räägi kurja” (Gæsterne).

Taani perekond sõidab Hollandisse, et külastada perekonda, kellega nad puhkusereisil tutvusid. Paraku osutuvad võõrustajad oma kodus hoopis teistsuguseks ja taanlased satuvad lõksu majas, kuhu nad poleks pidanud mitte mingi hinna eest oma jalga tõstma.

„Kas see on enesega rahuloleva väikekodanluse kriitika, ksenofoobse paranoilisuse õudusunenägu või lihtsalt vaatajate küüniline piinamine,” küsis intrigeerivalt mainekas väljaanne Variety pärast filmi Sundance´i esilinastust.

Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festival leiab tänavu aset 29. aprillist 1. maini. Soodushinnaga festivalipassid maksavad 45 eurot ja neid saab osta kuni 31. märtsini festivali kodulehekülje vahendusel. Alates 1. aprillist on passi hind 59 eurot.

Juba on müügil ka festivali avava film-kontserdi „Nosferatu 100” piletid.

Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festivali korraldavad Pimedate Ööde filmifestival, Haapsalu linn ja kultuurikeskus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu Toomas
2 aastat tagasi

Oi kuidas meile meeldib kinos märuleid vaadata,nautida tapmist ja vägivalda aga … ?