Linnuse mänguväljaku remont lõpeb aprillis

Linnuse mänguväljak on uuenenud. Foto: SA Haapsalu ja Läänemaa muuseumid

 

Läänemaa muuseumid palusid Haapsalu linnavalitsuselt pikendust linnuse mänguväljaku remondiks eraldatud raha kasutamiseks.

Haapsalu linnavalitsus toetas linnuse mänguväljaku remonti 10 000 euroga. Sellest on muuseumil kasutamata veel alla tuhande euro. Haapsalu ja Läänemaa muuseumide juht Anton Pärn põhjendas pikenduse palumist sellega, et osa töid on mõistlik lõpetada kevadel, mitte teha neid talvel.

2020. aasta sügisel eemaldati mänguväljakult avariilised atraktsioonid, mis mullu suvel asendati kiigeplatsiga. Allesjäänud atraktsioonid muuseum parandas ja värvis üle.

Sel kevadel on muuseumil plaanis atraktsioonid veel kord üle vaadata ja talvised kahjud parandada. Samuti vajavad Pärna sõnul veel parandamist trepi käsipuud. Need tööd plaanib muuseum ära teha aprillis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
sillutise paigaldaja
1 aasta tagasi

Linnuse mänguväljak oli üks linnuse konteksti ja vallikraavi sobitatud unikaalne ajalooliste sugemetega erilahendusega mänguväljak.
Iga mänguväljak vajab hooldamist ja remonti. Seda tuleb süstemaatiliselt teha ja siis need peavad vastu ka. Kõigepealt kadus hobukarusell, seejärel kivisikutaja, liikuv palk jne.

Kui mänguväljak sinna linnuse vallikraavi rajati, siis Tõnis Padu oli mures ja väga kontrollis, et seadmed sobituksid linnuse temaatikaga.

Tänaseks on sinna paigaldatud tüüpse kortermaja hoovi paigaldatavad kiiged jms.
Kahju, et Haapsalu ei oska väärtustada oma eripära ja olukord läheb üha kesisemaks.