Haapsalu sünnitoetus võib tõusta 100 euro võrra

Elen Freivald

elen@le.ee

Haapsalu linnavolikogu EKRE liikmete algatatud ettepanek tõsta senist sünnitoetust 200 euro võrra 600 eurole luhtus, kuid uus ettepanek on tõsta sünnitoetust 100 euro võrra.

Haapsalu volikogu EKRE fraktsiooni liikme Martin Judanovi sõnul hääletas sotsiaalkomisjon ettepaneku tõsta sünnitoetust 200 euro võrra maha, põhjendades seda linnavalituse vastuseisuga. „Nende suurim kartus oli, et EKRE saab sellega endale hääli, kuid me räägime lastest, mitte erakondadest,“ nentis Judanov.

Nüüd on EKRE teinud ettepaneku tõsta sünnitoetust aprillist 100 euro võrra ehk 500 eurole. Eelnõu peaks jõudma märtsi volikokku.

Lääne-Nigula volikogu otsustas sünnitoetuse tõsta 1000 eurole ja Lääneranna vald 700 eurole. „Tänases olukorras pole see 500 eurot midagi, kui vaadata kõrvalvaldu,“ ütles Judanov. Enne järgmise aasta eelarvet plaanib siiski EKRE teema uuesti tõstatada, et Haapsalus oleks sünnitoetus naabervaldadega samaväärne.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
seltsimehed
2 aastat tagasi

linnaviletsusest, olge vastu, ärge laske meie maad täita lastega, ehitame parem jääteed, ehk tuleb teisel katsel välja, pole ju nii soe veel

Eesti NSV
2 aastat tagasi
Reply to  seltsimehed

Pole vaja tõsta, muidu pole enam kohta, kuhu need ukraina lapsed panna!

saatke
2 aastat tagasi

see eelnõu tuvipostiga, jõuab kiiremini kohale

Oeh
2 aastat tagasi

Kes teeb lapsi selle toetuse eest?
Kui keegi teeb, siis suhteliselt lühinägelik äriplaan….

Killu
2 aastat tagasi

Uskumatu????? Uudis??? Kui palju Haapsalus ikka sünnitavaid noori naisi siis on?? Mitte eriti palju. Ega 50 aastased enam sünnitama hakka.

Leenu
2 aastat tagasi

Arvestades seda, et rasedate pealt niigi kokku hoitakse ( enamus uuringute, ultraheli jm jaoks peab rase Tallinnasse sõitma; sünnitama sõida ka mujale ja vaata ise, kuidas sealt vastsündinuga koju saad) siis võiks vähemalt korralikku sünnitoetust maksta.

Nimi
2 aastat tagasi

Aga palku tõstavad küll endil seal linnavalitsuses rõõmuga ja preemiaid ka.

Ei tohiks nagu?
2 aastat tagasi
Reply to  Nimi

Mis ses kummalist on, palgad tõusevad igal pool. Loomulik kulg.

Lapsevanem
2 aastat tagasi
Reply to  Nimi

Tegu pole sellega, et EKRE väga muretseks sünnitoetuse pärast, vaid ikka tehakse odavat ja mugavat reklaami oma erakonnale. Tuuakse näiteid a’la kusagil tõusis rohkem, ja meil peaks ka. Võiks oponeerida- kusagil ei tõusnud üldse, või on vähem. Ja lõpuks, ei hakka keegi sünnitama sellepärast, et sünnitoetus tõuseb 100, või isegi 200 eurot. Sünnitatakse ikka armastusest laste ja pereväärtuste vastu. Kõikide toetuste kontekstist tõmmatakse välja üks, ja aidaa.

lapse aru
2 aastat tagasi
Reply to  Lapsevanem

seltsimees tegeleb siin ühe erakonna mustamisega. lapsi sünnib ikka, aga kas ka sama kiirelt ja palju tõuseb ka sünnitoetus , mis vajalik perele koheseks kõiksugu lapsele vajalike tarvikute muretsemiseks praeguse hinnatõusu tingimustes, kui linnaviletsute palk. Kahjuks pole lapsed prioriteet, ega muidu ei vähendataks ka muid toetusi nagu huviringidele jne.

Saaa
2 aastat tagasi

Võiks küll. Muidu hakkab ringi kirjutama end vanemate juurde, 400 eurot hõlptulu