Galerii: linnagaleriis puudutavad õpilased läbi mängu valusaid teemasid

Lääne Elu

info@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 29

Malle-Liisa Raigla fotod

Haapsalu linnagaleriis on avatud Haapsalu kunstikooli ja Läänemaa ühisgümnaasiumi õpilaste näitus „Mängu lainel”.

Möödunud aastal jäi kunstikooli ja ühisgümnaasiumi loovkunsti õpilaste näitus „Laine” piirangute tõttu ära, siis tänavu on õpilased lähenenud samale teemale mänguliselt. Õpilased mängisid sõna ja vormiga.

Näitusel olevad tööd on interaktiivsed ja kutsuvad vaatajaid teostega suhtlema, neid katsuma ja nendega mängima. Olgugi, et näituse pealkiri näib lustlik, väljendavad noored kunstnikud end läbi tõsiste teemade: lapsepõlvetraumad, sõltuvused, ohud, ärevus, hea ja halva tasakaal ning absurdsus meie ümber. Näitusel näeb ka püssikuule ja teoseid, mis kujutavad kliima soojenemist.

Kuna mängulisi elemente võis leida ka eelmisel aastal valminud töödest, sai kokku näitus „Mängu lainel”. Näituse kuraator on ühisgümnaasiumi õpilane Helen Soo.

Näituse pidulik avamine on 7. märtsil kell 17. Näitus on Haapsalu linnagaleriis avatud 2.-27. märtsini.

Näitusel osalevad Läänemaa ühisgümnaasiumi õpilased: Anastasiya Chertova, Hanna-Liisa Viitmaa, Laura Kirke Kaijalainen, Merilyn Juhkam, Veronika Laanes, Elis Kesküla, Henrieth Kampmann, Briti Elise Jõpiselg, Martina Muld, Laura Stefani Zubkova, Greta-Piia Peberg, Kaisa Uusaed, Triinu Vaher, Samuel Hõim, Hedvig Kivi.

Juhendaja: Karel Rahu

Näitusel osalevad Haapsalu kunstikooli õpilased: I kursus, Sophie Elisabeth Borchers, Karola Einmann, Melissa Kaljo, Heile Eisenschmidt, Meeri Siirus, Eva-Lotta Lepik, Maarja Saar, Mia-Marii Liivlaid, Emily Laurmann, Anneli Rakhletska, Hanna Sepsivart, Sofia Šikirjavaja, Anna Trynova.

Juhendajad: Aide Leit-Lepmets, Indrek Jets, Karel Rahu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments