Riik ehitab kahe aasta pärast Viigi koolile uue maja

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Läinud esmaspäeval õppisid Viigi kooli 4.-5. klassi lapsed õpetaja Viive Marleeni käe all inglise keelt. Malle-Liisa Raigla

Kuigi raske puudega lastele mõeldud Haapsalu Viigi kool tahaks jääda oma senisesse asupaika mere kaldal, kavatseb riik uue maja kahe aasta pärast püsti panna hoopis kesklinnas.

Haridus- ja teadusministeeriumi riigivara valitsemise valdkonna juht Indrek Riisaar kinnitas esmaspäeval Lääne Elule, et riigi plaan ehitada Viigi kool Haapsalu kesklinna vana põhikooli krundile on kindel. 17. veebruaril kohtus Riisaar Haapsalu linnapea Urmas Suklesega. „Rääkisime läbi, mis järjekorras edasi minna,” ütles Riisaar. Märtsis algatab linn detailplaneeringu. „Meie hakkame kokku panema arhitektuurikonkursi lähtetingimusi,” ütles Riisaar. „Hiljemalt suveks peaks olema materjal koos.” Viigi uue

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
23 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Võib-olla......
2 aastat tagasi

…on meil selleks ajaks uued Kremli okupatsiooni-võimud ja siis on hea, kui see maja üldse alles on!

kingitus
2 aastat tagasi

Oleme usa vasallriik nagu teisedki natomaad.Venelane tuleb naabritele appi,kui rahvas iseseisvust soovib.Oleme me iseseisvusest huvitatud?Teisiti meil tulevik tume.

uskmatu Toomas
2 aastat tagasi

Otsus on õige aga kas asukoht ka .. ?

Mina arvan, et...
2 aastat tagasi

Mis sellest asukohast kasu on kui klassid on nii tillukesed ja pimedad. Need lapsed väärivad ka kaasaegset õpikeskkonda. Lapsed saaksid ju ujulat ja staadionit kasutada jne. Mina usun, et uus on alati parem kui lapitud vana maja. Pealegi on neil vaja õppida linna keskkonnas liiklema.

Miks, miks...
2 aastat tagasi

Kurb küll, kui selline otsus ikka teoks saab. Olen aastaid jälginud neid Viigi kooli lastegruppe, kes õhtuti koos kasvatajatega liikusid promenaadil ja Väikese Viigi ümbruses ning jälgisid looduse ilu, veelinde, päikese loojangut jms. Tulevikus võetakse see võimalus neilt ära, jäetakse ainult kivikarbid suure liiklusega linna tuiksoonte Tallinna ja Lihula maantee vahel. Ma ei saa aru, kuidas nii mõtlematult neid otsuseid tehakse.

Selline
2 aastat tagasi
Reply to  Miks, miks...

meelega koleduste loomine ongi euroliidus ettenähtud.

naine
2 aastat tagasi

Varem olid selles koolis vist lapse üle Eesti. Ehk siis nad ööbisid ka koolimaja ruumides. kas praegu on ka nii või lähevad peale tundide lõppu koju? Kui nii,siis see koolimaja võib ju kesklinnas olla……

käbi
2 aastat tagasi

Ei saa aru, miks pressida sellist kooli kesklinna. Kusagil äärelinnas suuremal krundil peaks ju liikumisprobleemidega lastel parem olema?

Nimi (kohustuslik)
2 aastat tagasi
Reply to  käbi

Aga sellepärast, et keegi saab rikkamaks! Kui lapsed jalus, siis ju sidrunid ei liigu!

Lugeja
2 aastat tagasi

Mõnda aega oli rahu, nüüd hakatakse jälle puid alla panema selle kolimisega!
Sanktsiooneerige, noored!

Aire
2 aastat tagasi

Loodan ikka, et siis tuleb töökohtasid ka juurde. Neid lapsi sünnib aina juurde, kes sinna kooli sobivad. Juba 2 erirühma avatud ja nendest lastest ei lähe ükski mujale kooli.

Pamp
2 aastat tagasi
Reply to  Aire

Mida siin juurde sünnib , eks vaata palju lahkub ja juurde sünnib , tänu liinapea mahhinatsioonidele korralik miinus ju …….

Hunt
2 aastat tagasi

Tegelikult niisugune jantimine sanatoorse kooliga toob kahju kasu saajatele. Võibolla teie järglased peavad seal uues koolis käima ja mis rõõmu on edukast kinnisvara tehingust siis?

kodanik
2 aastat tagasi

mis kivilinnast te jahute? kesklinnast on jutt.. lugeda ei oska või

nii tark ja
2 aastat tagasi
Reply to  kodanik

oskadki lugeda, hoooo!!! Kesklinn ongi see kivilinn ehk siis suuresti roheluseta, mereta, vaikuseta. Jahumist ei miskit, plaan selline on.

K.s
2 aastat tagasi
Reply to  nii tark ja

Ärge muretsege, linnavalitsuse juhtimisel on ilmselt juba kolme-või neljakümne aasta pärast praegused istikud puudeks kasvanud ja linn jälle roheline…Mis on see võrreldes 700 aastase orjaajaga?