Lihula  jalgpallinädalal olid Läänemaa võistkonnad tublid

Lõuna-Läänemaa JK 2014-2015 võistkond pääses taas esikolmikusse. Foto: Anett Kumm
Lõuna-Läänemaa JK 2014-2015 võistkond pääses taas esikolmikusse. Foto: Anett Kumm

Möödunud nädalavahetusel mängiti Lihulas saalijalgpalli mammutturniir, kus osales 26 noorte võistkonda, kokku 270 lapsega.

Kokku peeti neli erinevat turniiri. Plaanis oli küll seda teha kolm korda, kuid kõige nooremaid lapsi registreerus osalema koguni 12 võistkonda. See on mõistagi väga tore ja korraldajatel ei olnud südant kedagi ukse taha jätta. Nii oligi laupäeval mängutules 2010-2011 ja 2012-2013 ja pühapäeval 2014-2015 sünniaastaga lapsed.

Hommikul mängis kuus nooremate laste võistkonda, pärast lõunat teised kuus tiimi. Oli ütlemata eriline nädalavahetus. Kõik lapsed olid väga tublid. Tublid olid ka kaasa elama tulnud lapsevanemad. Väljaku ääres jäi kitsaks, sest vanemaid oli tõesti palju.

Noored, 2010-2011 aastal sündinud jalgpallurid mängisid kahes alagrupis. Kahes neljasest alagrupist said edasi medalimängudele kaks paremat. Esimesest pääsesid edasi Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi ja Läänemaa jalgpalliklubi sinine meeskond. Teisest tagasid koha medalimängudele Läänemaa JK Valge ja Vändra JK Vaprus võistkonnad. Võistkonnad olid väga võrdsed. Mõlemad poolfinaalid lõppesid 1:1 ja kasutusele tuli võtta penaltid.

Esimeses poolfinaalis suutsid noored lõunaläänlased tulemusega 2:1 penaltiseerias Vändra JK Vapruse alistada. Teise poolfinaali penaltiseerias oli seisuga 3:2 Läänemaa JK Valge üle oma sama klubi Sinisest võistkonnast. Pronksimängus alistas Läänemaa JK Sinine võistkond 1:0 skooriga Vändra JK Vapruse ja sai turniiril kolmanda koha. Finaal oli pingeline, kuigi skoor seda ei näita. Läänemaa JK valge alistas tulemusega 3:0 kodumeeskonna Lõuna-Läänemaa JK. Võites sellega Lihula noorteturniiri.

Läänemaa JK valge meeskond: Sten Joonas Hein, Robin Graudin, Mairon Olenko, Jakob Müür, Markus Raba. Treener Bert Rotberg.

Lõuna-Läänemaa JK: Karl Reinmaa, Henry Kurnim, Henri Mänd, Sander Mänd, Remo Tomingas, Raiko Tšorni. Treenerid Jaanus Getreu ja Peeter Idvani.

Läänemaa JK sinine: Gerdo Adli, Oliver Jugapuu, Sten Valdmann, Andri Rüü, Gleb Gomozov. Treener Bert Rotberg.

Lapsed, 2012-2013 sünniaastaga mängisid kuue võsitkonnaga turniiril kõik kõigiga läbi. Väga hästi mängisid siin treenr Mikk Pärti hoolealused Haapsalu JK Kratid. Nii Sinine, kui Valge meeskond pääsesid esikolmikusse. JK Kratid Sinine teenis neli võitu ja saavutas teise koha. Valge võistkonna kontosse jäi aga kolm võitu ja sellega saavutati tubli kolmas koht. Lõuna-Läänemaa JK lapsed teenisid viienda koha.

Haapsalu JK Kratid sinine: Mauri Koppe, Revilo Tetto, Robin Notton, Elari Teras, Hugo Allmere, Robi Neitsov, Riko Romet Koit, Roger Eltmaa, Roland Egipti, Ralf Loorens.

Haapsalu JK Kratid Valge: Tambet Rehkalt, Marten Maide, Oscar Notton, Nazar Nanynets, Robin Sommermann, Fredi Jõemaa, Romet Siht, Ron Mäeste, Morten Nõupuu, Tanel Andersson.

Kõige nooremad jalgpallilapsed olid sünniaastaga 2014-2015. Seega kooli esimene klass ja alles lasteaias käivad pisikesed pallivõlurid. Ehk oligi selles vanuses mängivad lapsed kõige rohkem palliga sinasõbrad. Iga pallipuude pakkus neile siirast rõõmu ja igat puudutust saatis lastevanemate suur aplaus ja hõiked. Seda oli tore kogeda. Ja ei ole ju nii noortel see võit või kaotus kõige tähtsamad. Ikka rõõm ja lust.

Esimesel turniiril läksid kaks esimest kohta vastavalt Pärnu jalgpalliklubile ja Pärnu JK Vaprusele. Kolmas koht jäi aga Läänemaale ja Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi selle ka napsas. Nad võtsid alagrupis kolm võitu ja kaotused tulid vaid turniiri kahelt paremalt võistkonnalt. Haapsalu JK Kratid teenisid võidu ja kaks viiki ja olid tublil neljandal kohal.

Lõuna-Läänemaa JK: Mattias Idvani, Romel Rio Kesküla, Keron Kamarik, Kairon-Omar Ploomipuu, Robert Lehtpuu, Eliisabet Kamarik, Heleene Leemets, Romet Tšorni. Treenerid Jaanus Getreu, Peeter Idvani.

Teisel turniiril olid taas Läänemaa võistkonnad tublid. Lõuna-Läänemaa JK teine võistkond napsas siin koguni teise koha. Saadi kolm võitu ja üks viik. Haapsalu JK Kratid võitlesid välja vapra kuuenda koha.

Lõuna-Läänemaa JK mängis koosseisus: Riko Rasmus Rahkemaa, Rico Kasela, Kaarel Tšekenjuk, Romec Vatter, Emily Alpius, Katriin Sildre, Rasmus Kasela, Tarvi Tiidussalu, Jan-Robin Luik. Treenerid Jaanus Getreu, Peeter Idvani.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments