Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi naiskond tagas võiduga Rahvaliiga play-off koha

Lõuna-Läänemaa JK naiskond enne võidukat kohtumist. Foto: Anett Kumm
Lõuna-Läänemaa JK naiskond enne võidukat kohtumist. Foto: Anett Kumm

Eesti saalijalgpalli rahvaliiga meistrivõistlustel on kätte jõudnud tähtsad mängud. Alagruppides on mängida veel otsustavad kohtumised.

Rahvaliiga II alagrupi seitsmenda vooru kohtumises võeti koduses Lihula spordihoones vastu Keila jalgpalliklubi naiskond. Enne kohtumist paikneti alagrupis kolmandal real. Vastaste tabelikohaks oli neljas. Just viimane, kuuenda vooru kohtumine võõrsil Keila naiskonnaga oli äärmiselt dramaatiline ja keeruline.

Meie naised suutsid välja mängida võitlusliku 3:3 viigi. Seega oli just kodumäng erilise kaaluga. Mäng algas kodunaiskonna kerge ülekaaluga. Kuid väravani oli tee raske. Siiski esimese poolaja 13. minutil see õnnestus. Karin Mänd suunas lahtise palli peaga võrku.

Rõõm oli aga üürike sest kaks minutit hiljem vastased viigistasid. Kuigi statistilised numbrid näitasid Lõuna-Läänemaa JK ülekaalu, oli ka vastastel mitmeid väga häid momente. Siiski pani kodunaiskond lõpuks oma paremuse maksma. Viis minutit ennem kohtumise lõppu lööb Anna Luuk lõppseisuks 2:1.

Lõuna-Läänemaa JK mängis koosseisus: Karin Mänd, Kristel Ojaste, Janet Kärp, Anna Luuk, Maarja Jalakas, Elise Ojap, Ann Meriste-White, Siret Põldäär.

Selle võiduga tõuseb Lõuna-Läänemaa JK naiskond 13 punktiga II alagrupis teisele reale. Tähtsaim on aga see, et ühtlasi tagas võit naiskonnale ka play-off koha. Ehk koha kuue parema naiskonna hulgas.
Kas alagrupp lõpetatakse teisena või kolmandana, see selgub 04.märtsil Tallinnas. Siis mängitakse alagrupi viimases kohtumises FC EBS naiskonnaga. Kodus alistati kuu aega tagasi nimetatud vastane 3:0.

Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi naiskond teeb liigas kaasa esimest talve. Klubi naiskond koosneb pea täielikult enda kasvandikest – naismängijatest, kes 13-14 aastat tagasi koolitüdrukutena siis treeninguid alustasid.

Rahvaliigas mängimine oli naiste enda initsiatiiv. Treeningud, asjaajamine, sponsorite otsimine ja leidmine on naiskonnal suurepäraselt välja tulnud. Välismängudel ollakse ise enda treeneriteks. Kodumängudes on jõu ja nõuga appi tõtanud naiste esimene treener.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments