Imatra Elekter tõstab juunist võrgutasu 8,7 protsenti

Alajaam. Foto: Elektrilevi

Imatra Elekter tõstab 1. juunist elektrihinna jätkuva kallinemise tõttu võrguteenuse tasu keskmiselt 8,7 protsenti.

Peamiseks võrgutasu tõstmise põhjuseks on elektrihinna jätkuv tõus. Ka elektrivõrk vajab toimimiseks elektrit ja see kulu on Imatra Elektril võrreldes 1. aprillist seni kehtinud hinnaga kasvanud kokku 40 protsenti.

Samuti tuleneb muudatuse surve riigikogu poolt eelmise aasta lõpus vastu võetud konkurentsiseaduse muudatusest, mille järgi peavad võrguettevõtted hakkama konkurentsiametile maksma järelevalvetasu 0,2 protsenti müügitulust.

Võrgutasu hinnamuutus jaotub kõikidele komponentidele ühetaoliselt ja ei too kaasa muudatusi võrgupakettide muudes tingimustes.

Imatra Elektri juhatuse esimehe, Rudolf Penu sõnul on käesolev võrgutasu tõstmine vajalik, et kohaneda muutunud turuolukorraga ja tagada võrguteenuse osutamiseks vajalike vahendite olemasolu. „Paraku on viimaste kuude keskmine elektrihind olnud jätkuvalt kasvutrendis, mistõttu oleme sunnitud võrgutasus kajastuvat elektrihinna komponenti taaskord korrigeerima. Jälgime stabiilselt elektrihinna muutusi ja oleme valmis ka võrgutasu alandama, kui elektrihinnad peaksid kooskõlastatud hinnataseme võrdluses uuesti langema,“ kommenteeris Penu.

Elektrilevi tütarfirma Imatra Elekter pakub võrguteenust enam kui 22 000 kliendile Viimsis ja Lääne-Eestis. Kokku on kahe ettevõtte hallata 63 000 kilomeetrit elektriliine ja 25 300 alajaama üle kogu Eesti.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
15 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu Toomas
2 aastat tagasi

Tänane elektri ja gaasi hind on viimased ca 20 aastat kestnud ponnistuste tulemus.
Ärge muretsege sest ponnistused jätkuvad – Taavi ise ütles ja hinnad tõusevad veelgi !

Jenkem
2 aastat tagasi

Taktika on nii läbi nähtav, säutsuvad kõik oma sanktsioonidest , kütus, elekter, kõik läheb kalliks kuna venemaaga lõpetatakse suured tarned…. Ei tule keegi oma rahakraanide juurest ära, tarnitakse kõike edasi, aga sanktsioonide varjus on hea võimalus olemas olevate tarnetele veel hinda juurde panna, ning rahvas plekib kõik kinni…

Kadu
2 aastat tagasi
Reply to  Jenkem

pättidele

Medja
2 aastat tagasi

Toetame Venemaa majandust… 😍 🥰

Elektrik
2 aastat tagasi

Haigemat põhjust ei leidnud tõesti! Meie tarbitav meie enda toodangu hind tõusis meie jaoks kuna me ise tõstsime hinda!!
te oleks kesarite seas hinnas oma sõnaväänamisega 😂
Kui hinda alla lasta ei oska, pange oma putka kinni!

Hellat
2 aastat tagasi
Reply to  Elektrik

Praeguses olukorras tuleb arvestada, et ka meie jaoks lähevad kõik asjad kallimaks

nimi kohustuslik
2 aastat tagasi
Reply to  Hellat

jah praeguses olukorras tuleb kõik ära kannatada, olla mõistlik, ja kannatada, küll kunagi elu paremaks läheb, palvetada aga jumalat ja käia kirikus

jah
2 aastat tagasi

natuke on veel jäänud, need 2000 aastat on möödunud nii kiiresti, asi see 2000 veel oodata on

ElanikEne
2 aastat tagasi
Reply to  jah

Varsti ongi lõpp

ElanikEne
2 aastat tagasi

Ei joo ei söö käime ainult kirikus

Jumalat
2 aastat tagasi

tuleb kindlalt paluda ja ka kirikus käia. Jumal kuuleb palveid.

just
2 aastat tagasi

ja võrgu hoolduse kompenseerimiseks tuleks sisse viia ka voolu tarbimise alustamise tasu, nagu oli omal ajal telefoni kõne alustus tasu. lülitad voolu sisse ja maksad näiteks 2.0 eur tarbimise alustuse tasu korra pealt, sama süsteemi võiks oma tulubaasi tõstmiseks kasutada ka kauplused, hakates nõudma poodi sisenemise tasu, kohe jääb vähemaks kulu porimattide puhastamisele näiteks.

Nimi (kohustuslik)
2 aastat tagasi
Reply to  just

Tegelikult võiks kommenteerimine olla tasuline! Lääne Elu, hallooooooo!

toeta
2 aastat tagasi

läbu elu , telli 10 eks korraga

tõesti
2 aastat tagasi

vaskjuhtmeid läbiv vool hävitab neid meeletu kiirusega , tükk maad hullemini, kui 50 aastat vanu alumiinium juhtmeid, ehk on aeg asendada vaskjuhtmed kullast juhtmetega