Üle 200 000 kodutarbija maksab vabatahtlikult elektri eest viiendiku võrra kõrgemat hinda

Lääne Elu

info@le.ee

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Universaalteenus on täna kliendi jaoks kõige kallim valik. Eesti Energia teeb täna kõigile universaalteenust kasutavatele eraklientidele pakkumise vahetada elektripaketti, mis säästab iga keskmise kliendi jaoks poole aasta jooksul ligi 50 eurot. Soodsama elektri saamiseks peab iga universaalteenuse klient ise uue paketi valima, automaatselt kedagi üle viia pole võimalik.

„Universaalteenus andis Eesti inimestele mõnevõrra soodsama elektrihinna kolmeks kuuks, kuid tänaseks on energia turuhinnad niivõrd palju langenud, et universaalteenus on tarbija jaoks kõige kallim valik. Selle kasutajad maksvad juba mitmendat kuud võrreldes elektri fikseeritud või börsihinnaga paketiga mitukümmend protsenti rohkem,” ütles Eesti Energia klienditeenuste valdkonna eest vastutav juhatuse liige Agnes Roos. 

Universaalteenusel oleva Eesti Energia erakliendi keskmine elektritarbimine on kuus 229 kWh, mille eest ta maksaks ilma riiklikku energiakulude kompensatsiooni arvestamata 44 eurot. Sama tarbimise juures oleks Eesti Energia kuuekuulise fikseeritud paketiga elektriarve 36 eurot. See teeb pooleaastase perioodi puhul võiduks peaaegu 50 eurot. 

Roosi sõnul kohustas seadus elektrimüüjaid möödunud sügisel universaalteenusest kallimate elektripakettide kliente automaatselt universaalteenusele üle viima, kuid nüüd peavad kliendid soodsama elektri tarbimiseks ise aktiivsed olema. 

„Automaatselt me kedagi universaalteenuselt ära viia ei saa. Parim, mida saame teha, on valmistada oma universaalteenuse klientidele ette pakkumine e-teeninduses, mille kliendid saavad soovi korral ise kinnitada hiljemalt 24. märtsiks,” rääkis Roos. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
18 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
turumajandus
1 aasta tagasi

igaüks maksab niipalju kui tahab

*.:.*
1 aasta tagasi
Reply to  turumajandus

ei kulla majandusteadlane , see on kommunism, kui igaüks maksab südametunnistuse järgi palju tahab. Meie vabariigis on ikka kapitalismi moodi asi veel käimas. Rohkem võib jah alati maksta, aga alla küsitud hinna sa maksta ei saa.

no vot
1 aasta tagasi

riigi rahakott sai kohe peale valimis tühjaks…enne valimisi rääkis kalllas et kõik on hästi…nüüd järsku peame kärpima, automaks, kinnisvaramaks ja ehk mõtlevad midagi veel välja.ma pole kunagi oma elus reffe valinud ja see valimistulemus oli minu jaoks väga suur pettumus…

Tarbija
1 aasta tagasi

Oskan selle peale öelda vaid ühte – tark ei torma! Ei olnud mingit mõtet sellele üldteenusele kihutada, keegi ei sundinud. Juba siis oli analüüs, et varsti on see teenus kallim kui börs. Ja kui enamus nüüd börsile tagasi tormab on varsti vastupidi.

Mjnaa...
1 aasta tagasi
Reply to  Tarbija

Ja keegi teenib jälle suured summad…

Tõdra asti
1 aasta tagasi
Reply to  Tarbija

Mis ei sundinud. Leping tehti ümber nii et keegi ei küsinud ka ju. Kõik ei ela Eestis kohapeal.

Minul
1 aasta tagasi
Reply to  Tõdra asti

küll ei tehtud.

turumees
1 aasta tagasi

sügisel elekter megakõrge,põhjuseks madal veetase,tuult pole,tuumajaam remondis,võimsusi pole.Riik mõtles välja universaaalteenuse,elektrimüüjatel algas hädakisa ja nagu võluväel hakkas hind kukkuma,ju siis veetase tõusis,tuul hakkas puhuma,tuumajaam sai korda .
Äkki saaks mõneks ajaks universaalteenust rakendada ka toiduainetele,kodulaenudele,toasoojale.

*.:.*
1 aasta tagasi
Reply to  turumees

oleksite valmisepäeval sotside poolt hääletanud, siis oleks kommunismile päris lähedale ehk ka jõudnud, aga mida tegite teie valimispäeval?

K.s
1 aasta tagasi

Kuidas läks nii, et selle ülisoodsa paketi oma rahvale mõtles välja ja reklaamis just kajakalda pande? Se lisamiljard mida maksime energiakuludelt tähendab ju jõugule 200 milli(km) hõlptulu…

nüüd
1 aasta tagasi
Reply to  K.s

taod omale saadavate uute maksudega veel kinni ka selle nende eendi tekitatud nn. miljardise maksuküüru, ole õnnelik e- valija, lasid saatana pudelist välja

K.s
1 aasta tagasi
Reply to  K.s

Et kui oled aus inimene ja juhtub et mitte kajakalda tallalakkuja, siis saadki miinuse?

Meenutus.
1 aasta tagasi

Kui me kõik lähme börsile siis hinnad tõusevad ja öeldakse jälle ise valisite.
Tänu viksile ongi börs odav.

Idiriik
1 aasta tagasi

Soodsama elektri saamiseks peab iga universaalteenuse klient ise uue paketi valima, automaatselt kedagi üle viia pole võimalik. Lepinguid muudavad kuidas ise tahavad , ainukese erandiga, et soodsama paketi saamiseks pead ise aktiivne olema. Mis rumalus. Ma poleks mingit universaalteenust tahtnud, aga ikka suruti küsimatta.

Teele
1 aasta tagasi
Reply to  Idiriik

Mis rumalus, keegi pole surunud, küsiti viisakalt, kas soovite paketti vahetada!

***
1 aasta tagasi
Reply to  Teele

Hea jutt, keegi pole küsinud, kui sa ei osanud ise küsida pandi ilusti sind nõndanimetatud universaalpaketile

Teele
1 aasta tagasi
Reply to  ***

Elektrumist saadeti isegi kiri postkasti! Kasutage normaalset müüjat ja ärge ostke uugametsa tuumajaamast!

Tõdra asti
1 aasta tagasi
Reply to  Teele

Kõigil ei ole elektrumit inimeseloom! Siin kirjutati, et keegi ei küsinud midagi