Eesti võimaldab Ukraina kodanikel viibimisõiguse lõppedes Eestis ajutiselt edasi viibida

Sergei Homeniuk oli aprilli keskpaigaks töötanud Kirbla piimafarmis neli kuud. Farmi loomakasvatusjuhil Anne Põldäärel leidub ukraina tööliste kohta vaid kiidusõnu. Foto: Urmas Lauri

PPA peadirektori otsusega tohivad Ukraina kodanikud, kelle Eestis viibimise alus on peatselt lõppemas, Eestis ajutiselt edasi viibida. Samuti saavad nüüdsest Eestisse viisavabalt siseneda ka need Ukraina kodanikud, kel pole biomeetrilist passi.

Seoses Ukrainas alanud sõjaga ning tõsiasjaga, et Ukrainasse naasmine on hetkel ohtlik ja ka logistiliselt keeruline, otsustas PPA Siseministeeriumi nõusolekul võimaldada riigis edasi viibida ka neil Ukraina kodanikel, kel on viisa või muu viibimise alus lõppenud või lõpeb lähiajal.

PPA peadirektor Elmar Vaheri sõnul tähendab see, et need inimesed ei pea viisa või muu viibimise aluse pikendamist taotlema. „Samuti tähendab see otsus, et nüüdsest saab Eestisse viisavabalt siseneda ka need Ukraina kodanikud, kel pole biomeetrilist passi,“ selgitas Vaher. Varasemalt said viisavabalt Eestisse tulla vaid biomeetrilise passiga Ukraina kodanikud.

Selline otsus on Vaheri sõnul mõistlik, kuna aitab praegusel raskel ajal paljusid Ukraina kodanikke ning vähendab samal ajal riigi halduskoormust. „Peame Ukraina inimesi praegusel raskel ajal aitama. Tänane otsus kehtib ajutiselt kuni uue korralduse tegemiseni,“ ütles Vaher.

Kui Ukraina kodanikul, kellel lõpeb lähiajal luba Eestis töötada, on soov seda jätkata, peab tema tööandja selle taas registreerima politsei- ja piirivalveametis.

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Pluuto
2 kuud tagasi

Ukraina sai iseseisvuse samal ajal kui Eesti ja muud Balti riigid.Mida nad on teinud-ei midagi. Nüüd ootavad teistelt abi. Põgenevad omalt maalt ? Kes siis Ukraina riiki ehitab ja kaitseb?
Te kes lubate lahkelt abi välja= mõelge enne oma maa vanadele-kes on ehitanud sellegi Eesti tühjast uuesti üles.