Välitingimustes kaob COVIDi tõendi nõue kõigile üritustele

BNS

Koroonatõend. Foto: Kaire Reiljan
Koroonatõend. Foto: Kaire Reiljan

Valitsuse liikmed tegid põhimõttelise otsuse kaotada alates 14. veebruarist COVIDi tõendi nõue kõigile välitingimustes toimuvatele üritustele ja tegevustele.

„Oleme lähtunud põhimõtetest, et kontrollimeetmeid hoiame ainult nii kaua, kui tõesti vaja ja leevendusi teeme teaduslike põhjenduste alusel,” ütles peaminister Kaja Kallas. „Täna andis teadusnõukoda oma hinnangu, et välitingimustes on viiruse leviku oht oluliselt madalam. Seega leppisime täna valitsuses kokku, et õues toimuvatel üritustel alates 14. veebruarist enam COVIDi tõendit vaja pole. Panen kõigile südamele, et kindlasti tuleb käituda ka edaspidi õues ettevaatlikult, olla hajutatult ja võimalusel kanda maski, sest omikron on ülinakkav.”

Välisõhus toimuvatele tegevustele ja üritustele COVIDi tõendi nõude kaotamisel arvestati asjaoluga, et koroonaviiruse leviku risk õues on väiksem. Uuringute kohaselt saab vähem kui kümme protsenti nakatumistest seostada välitingimustes toimuvate üritustega.

Välitingimustes COVIDi tõendi kontrollimise asemel saab viiruse leviku riski vähendada ka teistel viisidel. Välitingimustes ürituste korraldajad peavad vältima inimeste tihedat kogunemist, arvestada tuleb pealtvaatajate või osalejate arvu ja hajutatusega, silmas tuleb pidada tihedamal paiknemisel inimeste koosviibimise aega, tihedamate inimeste kogunemiste korral on soovitus kanda maske.

COVIDi tõendi kaotamise nõuet väliüritustel toetab nii terviseamet kui valitsust nõustav teadusnõukoda.

Valitsus võttis täna vastu põhimõttelise otsuse. Täpsed tingimused, mille täitmisel võib välitingimustes tegevusi ja üritusi ilma COVIDi tõendit kontrollimata läbi viia, täpsustab valitsus korraldusega neljapäeval.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mata
1 aasta tagasi

No mida te vingute
Nõrgemad surevad ja tugevamad jäävad

Hallo
1 aasta tagasi

Peaministril on näol naeratus, rahad käes ja lisaks ehk suur sõprus suure riigi presidendiga.
Karistada ei saa survestajad, kui rahvas ei nõua, ühiselt välja ei astu. Kohtusüsteem pole ka puhas, valitud advokaadid, kes midagi teevad, tasu eest loomulikult. Üks juristike, kes aga niisama ,,puhtalt,, raha noolib, istub pealinnas kaubamaja aadressil, et mine,, osta,, ,mis poes, see moes.

Küüniline rehvivaras
1 aasta tagasi

Varro hagi seoses Tartu maratoniga kaotab nüüd oma mõtte, kas kohus lõpetab selle või võtab Varro hagi tagasi?

Hea Okkupant
1 aasta tagasi

Nad hakkavad järk-järgult tagurdama. Huvitav, kas karistakse kedagi hiljem inimõiguste rikkumise eest ?

Andres Rann.
1 aasta tagasi
Reply to  Hea Okkupant

Loodame väga, et saavad karistada. Sellega ju kohtud tegelevad, aga peotsess on kuradima aeglane. Peaasi, et õiglus saaks võidule, mingu aega palju tahes!

Madis
1 aasta tagasi
Reply to  Andres Rann.

Pole ilus teiste intetideedi taha kaduda..
Võib juhtuda, et võib tilgutite alla sattuda

Andres Rann.
1 aasta tagasi
Reply to  Madis

Kas sina valemadis, tegelik Andres R. ähvardad kedagi vägivallaga avalikus ruumis?

Madis
1 aasta tagasi
Reply to  Andres Rann.

Just nimelt… 😍 🥰
Mine pane kitse

Tohohh
1 aasta tagasi
Reply to  Madis

Panen kitse!!?? Mis puutuvad mägede poegade mängud siia teemasse!? Püüa aru saada mida sinult küsitakse!