Karilaid: koroonapassi võiks kaotada kohe

Lääne Elu

info@le.ee

Jaanus Karilaid. Foto: Arvo Tarmula
Jaanus Karilaid. Foto: Arvo Tarmula

Keskerakonna riigikogu fraktsiooni esimees Jaanus Karilaid ütles, et kuna koroonapassi kaotamine on poliitiline otsus, saaks selle kaotada kohe. Karilaiu sõnul on koroonapassi algne idee ammendunud.

„Covid-tõendi kasutamine ei takista omikroni tüve levikut. Seda näitavad nii meie kui teiste riikide nakatumisnäitajad. Jääme Reformierakonnaga siin selles küsimuses eriarvamusele,” ütles Karilaid ERR-ile.

Karilaid lisas, et ta ei toeta teadusnõukoja kasutamist selles küsimuses kilbina.

„Covid-19 meetmeid tuleb samm-sammult leevendada arvestades nii tervishoiualaseid argumente kui ühiskonna vajadusi ja majanduse toimimist,” lausus Karilaid.

Karilaiu sõnul mõjub koroonapass kiusuna ja see tekitab ka lisahoobi Eesti majandusele.

Terviseameti juhi kohusetäitja Mari-Anne Härma ütles neljapäeval „Esimeses stuudios”, et veebruaris koroonapassi kaotamine on ebatõenäoline ning pigem võib Eesti jõuda selleni märtsis.

Härma rääkis saates, et kui siiani on koroonaviiruse omikroni tüve leviku ajal küll nakatumise tase tõusnud enneolematute kõrgusteni, siis haiglaravi stabiilsus on andnud põhjust olla rahulik.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
28 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Agu
2 aastat tagasi

Väga hea! Osalege jälle riigipöördes, pange kedagi tanki, võtke ekre valitsusse kampa ja tehke ära! Vana Edgarit ikka kiruti küll kunagi, aga mees tegi alati ära ka mis ütles. Nüüdsed kesikud ongi keskpärased ja peidavad end sõna kompromiss taha minuarust.

Nimi (kohustuslik)
2 aastat tagasi
Reply to  Agu

ha- ha- haaaaa! prillikivi.

???
2 aastat tagasi

Kus sa mees oma häälega siis olid, kui EKRE vastava seaduseelnõu välja tõi.

maamees
2 aastat tagasi

Varro Vooglaid: Eesti poliitilisel maastikul ei ole jultunumat valemängurit kui Keskerakond. See, mida viimastel nädalatel on tehtud ja tehakse endiselt, on lihtsalt piinlik infooperatsioon. Kui tahetaks päriselt piirangud lõpetada, pandaks rusikas lauale ja öeldaks: “Piirangud olgu koheselt lõpetatud või muidu on selle valitsusega kõik!” Seda muidugi ei tehta, aga selleks, et koguda mõistusevastaste piirangute säilitamises sügavalt pettunud inimeste (ennekõike erakonna toetajate) silmis plusspunkte, etendatakse seismist piirangute lõpetamise eest. Selline läbinähtavalt valelik kahepalgelisus on äärmiselt eemaletõukav. Tõsiasi on see, et Keskerakond ei ole vist tõesti mitte kunagi mitte ühegi olulise positsiooni eest põhimõttekindlalt seisnud..

Nimi (kohustuslik)
2 aastat tagasi
Reply to  maamees

Mis see vooglaidude asi on, Riigikogu ei ole Poola Katoliku Kirik!

nõdramati
2 aastat tagasi

Ka sina, mati, või?

Just
2 aastat tagasi

Ma ei saa ka sellest tõendi mõttest aru enam. Kallas väitis, et see olevat mittevaktsineeritute kaitseks, aga tänasel päeval haiglaravi vajavad inimesed on suurema osa ju vaktsineeritud kahe süstiga ja üldine vaxitute arv kõrge nagunii. Nii et…

Kummaline maailm
2 aastat tagasi

Tõend olemas, kuid pole kordagi vaja läinud ning ilmselt ei lähegi.

diktaator
2 aastat tagasi

viies kolonn tegutseb avalikulty
kremli rahadega

Kaua võib
2 aastat tagasi

Kas koroonapassi kaotamine on uus Haapsalu raudtee?

Jaan
2 aastat tagasi

Huvitav on vaadata neid riigikogu istungeid.Meedias kõik kõvad mehed naised seal keskerakonnas ,aga kui seda mida naad tahavad ja hääletama asuvad kaovad saalist või on vastu hääletanud oma soovile.
Päris tore on vaadata neid infotunde kui see pisike nähvits nn peaminister seal klähvib iga küsimuse peale.
Lausa nutma ajab selline tsirkus.

ehh
2 aastat tagasi
Reply to  Jaan

Nõustun, et muidu naeraks, kuid kui hakkan mõtlema, et see tsirkus toimub meie endi raha eest ning selle asemel, et midagi paremuse poole liiguks, siis tuleb nutt kurku.

nõuanne
2 aastat tagasi
Reply to  ehh

Võid järgmisesse koosseisu kandideerida ja hakata kogu oma vaimse ja füüsilise jõuga paremuse poole liigutama ning nutmiseks polegi siis enam aega

Nojah
2 aastat tagasi
Reply to  nõuanne

Tegelikult see ju hea mõte, aga eks seal nii mõnigi juba ees olemas, kes küll tahaks paremuse poole liigutada asju, aga näe ei lasta kuidagi ligi. Valimistel näeme, rsk!

Nojah
2 aastat tagasi
Reply to  Jaan

Nii on

Ester
2 aastat tagasi

Karilaid, kas tõhususdoos tapva viiruse vastu on tehtud?

Huvitav naljatilk
2 aastat tagasi
Reply to  Ester

Tapva? Milline viirus ei tapa?

Elisa
2 aastat tagasi

Ta on halb. Välja arvatud siis, kui pead eliidile raha andma.
Pole usutav.