Kallas: teisipäevast kaob koroonapass

BNS

Koroonatõend. Foto: Kaire Reiljan
Koroonatõend. Foto: Kaire Reiljan

Peaminister Kaja Kallas kirjutas esmaspäeval sotsiaalmeedias, et teisipäeval kaovad kella 23 piirang ja COVID-tõendi nõue, kuid maskikohustus jääb kehtima.

„Hommikused andmed näitavad, et viimase kümne päeva keskmisena on eestimaalasi haiglatesse jõudnud raskes seisus 24,9. Sedagi on palju, aga siiski piisavalt vähe, et meie haiglad suudaksid tööd jätkata ning saaksime kontrollimeetmed kaotada,” märkis Kallas.

Kallase sõnul kutsus ta kokku valitsuse telefoniistungi, et vormistada piirangute kaotamise lubadus ametlikuks otsuseks.

„Seega alates teisipäevast: loobume Eestis COVID-tõendi nõudest – kõik inimesed saavad vaktsineerimis- ja läbipõdemistõendita käia kultuuri- ja meelelahutusüritustel, toitlustusasutustes ja mujal; kaotame meelelahutusasutustes ja mujal kehtiva kella 23 sulgemisaja piirangu,” kinnitas Kallas.

Kallase sõnul jääb kehtima kohustus kanda avalikes kohtades enda ja teiste kaitseks maski.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Aega võttis, aga Varro võitis
2 aastat tagasi

Varro tegi kuritegelikule valitsusele tuule alla, aitäh!

Mati Põdra
2 aastat tagasi

Ma millegipärast arvasingi, et varsti ilmub mõni uhhuu välja, kelle meelest piirangud võeti maha seetõttu, et jõuk napakaid käis Toompeal räuskamas. Ega ju jumalapärast see mingit rolli ei mängi, et sümptomaatiliste nakatujate osakaal on pidevas languses?

Vaa kus
2 aastat tagasi
Reply to  Mati Põdra

Alles eile sai loetud, et reoveeuuring näitab tõusu. Samas valitsusest öeldi välja number 24,9, mis jääb napilt alla ettenähtud numbrile 25 ja seda teadis kallas juba eelmine nädal, et selline arv saab olema,. Kas pole imeline, et nii täpselt läkski? Juu siin oma mõju avaldab siiski ka sõjapõgenike massiline tulek, kellele see covid pass midagi ei tähenda. Jätame töötuks, kui passi pole või? Ei jäta ju

Mmmm
2 aastat tagasi

Ja maskid?

kas
2 aastat tagasi

passi kadumisest peab ka miilitsasse teatama

Lääne Elu
2 aastat tagasi

Auu Varro kuhu sa kadusid…….

Seewaldi arst
2 aastat tagasi
Reply to  Lääne Elu

Mis sul viga on?