Aivo Paljasmaa: homme avatakse Pekingi taliolümpiamängud

Aivo Paljasmaa. Foto: Elen Freivald

Aivo Paljasmaa. Foto: Elen Freivald

Pekingi taliolümpiamängude eelõhtut iseloomustas Venemaa murdmaasuusatamise juht Jelena Välbe sõnapaariga „vene rulett”. Selles ruletis pannakse püstoli trumlisse üks padrun ja pärast pöörleva trumli peatumist asetatakse relvatoru oimukohale. Siis vajutab õnnemängija päästikule – kas veab või ei.

Pekingi OMi eel on selleks õnne- või õnnetusepadruniks saanud saabunutelt võetav koroonaproov. Aastaid harjutanud ja mängudeks valmistunud sportlased on täitnud kõik normid, aga nüüd võib viimasel hetkel neid rajalt maha võtta positiivne proov. Miks nähtamatu viirus ühte võtab ja teise jätab, sellele ei oska keegi vastata, aga „mustad lambad” eraldatakse ülejäänud olümpiaperest ja suunatakse hotelli isolatsiooni. Vabandust selle võrdluse eest, aga just nagu pidalitõbiste varjupaika.

Seal pidavat külmades tubades tarakanid ringi sibama ja WCd ummistuma. Äkki antakse toitugi läbi uksepilu? Kõik nagu kunagises Patarei vanglas, aga tegelikult need ärapõlatud sportlased vangid ju ongi. Iga päev annavad nad kordusproovi ja puhtaks tunnistatuil tuleb siis veel veidi oodata, kuni nad vabadusse pääsevad. Sportlik vorm on aga alla käinud ja mängud ise ka kohe-kohe lõppemas.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments