Omavalitsused ei taha kohustust tegelda purjus inimestega

Politsei. Foto: Arvo Tarmula

Politsei. Foto: Arvo Tarmula

Läänemaa omavalitsusjuhtidele ei meeldi siseministeeriumi kolmapäeval avalikkuse ette jõudnud mõte panna joobes inimeste kainestusmajja toimetamise kohustus omavalitsustele.

Siseministeerium soovib anda joobes inimeste kainestusmajja või koju toimetamise üle politseilt omavalitsustele, politsei ülesandeks jääks vaid agressiivsete purjus inimestega tegelemine.

Haapsalu aselinnapea Tõnu Parbus ütles, et hommikul ideed lugedes ajas see küll naerma, kuid järele mõeldes enam naljakas ei olnud. „Kujutad ette, kuidas sotsiaaltöötaja läheb vintis inimest kuskile viima,” ütles Parbus.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
20 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Millega
2 aastat tagasi

nad üldse tegeleda soovivad…

KajaPentus
2 aastat tagasi

Tõesti võiks terve siseministeeriumi ära kaotada, kokkuhoid missugune!

Siseminister
2 aastat tagasi

Kriminaalprotsessi koodeksi paragrahvi 211 lg 1 nõudeid eirates ei taga kvaliteetset kohtumenetlust.Ühekülgselt ja lohakalt tegutsedes on oma autoriteedi kaotanud nende silmis kes on sellise suhtumisega kokku puutunud .Kohalik omavalitsus saab ehk paremini hakkama, proovime?

Loll on loll
2 aastat tagasi
Reply to  Siseminister

Mis aastas elame? Mingit koodeksit enam ei eksisteeri 😂

Siseminister
2 aastat tagasi

Alates 4.02.2022 alustavad omavalitsused täitma kõiki õiguskorra funktsioone, politsei kuulub likvideerimisele koos siseministriga. Likvideeritakse politsei eripension, mis on riigile liialt koormav!

Tubli
2 aastat tagasi

Taastame rahvamaleva. Koputaja-konsultant niigi varsti igas üle 50 töötajaga ettevõtted

En.
2 aastat tagasi
Reply to  Tubli

Ivan Makarov soovitas valida koputajate ülevaatajad ka kortermajade 50+ elanikuga trepikodades. Kuna Haapsalus on majad ja asutused väikesed, tuleks piirmäär langetada 20-le (ettevaatust, nali!). Ja taastada nõukaaegne märgistus “Kommunistliku elukorraldusega maja”. Taolise kirjaga puna-valge plekksilt oli veel 1980-tel Rondo kohviku kõrvalukse kohal. Mis puutub joodikutesse, võiks neile teha selvekainerid kaupluste taarapunktide kõrvale. Ise sööme, ise joome, ise nõudki ära toome! Elagu päikesetõusuvalitsus! :S

Majaomanik
2 aastat tagasi

Igale vallale kordnik ja karts.

Nojah
2 aastat tagasi

Kas praegune siseminister tahab inimeste turvalisust suurendada või on kogu selle valitsuse taktika kahveldada kõik vabad inimesed valima ainult halbade valikute vahel?

Maakas
2 aastat tagasi

Mismoodi seda küll ette kujutatakse? Kas vallaametnikud hakkavad 24/7 joodikuid valvama? Kas vallad peavad mingisuguse kongiga auto ka ostma? Kui joodik ei taha, et teda kuhugi viiakse, siis kas vallaametnik peab läbima mõne koolituse, kuidas joodikut füüsiliselt panna tegema seda, mida vaja? Täiesti absurdne lugu.

Lugeda oskad sitakott
2 aastat tagasi
Reply to  Maakas

Märgitud on inimesi kes omal jalal koju ei saa kui ühest pitsist sai kakskümmend. Vägivaldsete ja vastu hakkavatega jääb ikkagi tegelema politsei. Loomulikult hakkavad ka teenuse eest maksma.

Pisike blondiin
2 aastat tagasi
Reply to  Maakas

Kujutan juba ette, kuidas peale viit õhtul õige töö alles algab poe nurga taga sõbrad juba väsinud. Soojenduseks viin ühe väsinud vennikese koju, mis sellest, et pool maad seljas teda kannan. Lõpp hea, kõik hea. Poe juurde tagasi kribinal- krabinal. Nüüd neid kaks tükki juba lääbakil. Aga mehed räägivad, et neil kodu polegi. Viin nad siis enda juurde. Voodid juba puhta pesuga ootavad. Kaks hinge jälle päästetud tänaseks. Nüüd küla peale tagasi, vaatan ringi, ehk on keegi veel kuskil põõsa all pikutamas. Ei olnud. Istun nüüd bussijaamas ja puhkan jalga. Öö on alles ees.

Pisikesele blondiinile!Nimi(kohustuslik)
2 aastat tagasi

Tore on lugeda heatahtliku kommenteerija huumorit! Jõudu!

Madis
2 aastat tagasi

Käige perse ahvid..
Meid joodikuid jätke rahule rohelised ja lillad perverdid
Alkohol annab ikka väga suure osa Eesti majandusest

K.s
2 aastat tagasi

Ei, hr.Parbus, ma ei kujuta ette, et sotsiaaltöötaja või politsei peaks vintis inimesi kusagile viima…sellises olekus saame veel hästi aru kus kodu on…