Haapsalu vapimärgi saavad Ilves, Aardemaa ja Sultangirejev

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Roman Sultangirejev ja Lehte Ilves

Haapsalu linnavolikogu otsustas täna anda välja kolm Haapsalu vapimärki. Vapimärgi saavad endine ajakirjanik ja Lääne Elu peatoimetaja Lehte Ilves, toidukaupluste keti omanik Toivo Aardemaa ning See teatri eestvedaja Roman Sultangirejev.

Lehte Ilves on Haapsalus ajakirjanik olnud 1985. aastast esialgu ajalehes Töörahva Lipp, 1990. aastast aga ajalehes Lääne Elu, mille peatoimetaja oli ta 1999-2003. Oma töö eest on ta korduvalt saanud ka Eesti ajakirjanduspreemiaid.

Toivo Aardemaa firma OÜ Aardemaa on Haapsalus poodi pidanud 30 aastat. Talle kuulub Haapsalus Kastani ostukeskus ja Metsa pood, kus töötab kokku üle 60 inimese. Aardemaa on sponsorina toetanud paljusid Läänemaa spordi ja kultuuriüritusi ning esindab ise siiani Haapsalut jääpurjetamisvõistlustel.

Roman Sultangirejev, kes on tuntud kultuuriinimene, See teatri asutaja ja eestvedaja. Lisaks sellele on ta olnud mitme suurürituse – nii bluusifestivali Augustibluus kui ka järjest suuremaks kasvavate nostalgiapäevade – ellukutsuja.

Haapsalu vapimärki antakse Haapsalule osutatud eriliste teenete eest välja aastast 1997. Eelmisel aastal said vapimärgi Kalju Aigro, Valli Ender ja Vladimir Padama.

Aukodaniku tiitlit sel korral välja ei antud. Viimati pälvis Haapsalu aukodaniku tiitli 2018. aastal vehkleja ja treener Nikolai Novosjolov.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ints
2 aastat tagasi

Rommi on igal juhul tunnustust väärt

Linnakodanik
2 aastat tagasi

Tõesti väga õige valik! Haapsalu elule väärtust juurde andnud inimesed kõik kolm.

Triibik
2 aastat tagasi

Väga õige valik ja igati teenitud tunnustus ! Tervist ja edu edaspidiseks. 🙂

Jäme
2 aastat tagasi

Toits on tip-top vend. Tänu tema poele on hing sees ja tuju hea. Hea mugav kell 10 läbi hüpata.

Lugeja
2 aastat tagasi

Tublid, kõik tegijad. Mitte niisama head tuttavad 😊

Maiasmokk
2 aastat tagasi

Suure tunnustuse eest Kastani poes homme igale külastajale üks saiake tasuta.✌

Paljas porgand
2 aastat tagasi
Reply to  Maiasmokk

Looda sa ……..

Kas
2 aastat tagasi
Reply to  Paljas porgand

Lehte Ilves on olnud ka kompartei liige? Nüüd selgub, et mitmed tublid ajakirjanikud on värvi vahetanud – tublid kirikuinimesed ,isamaalised kaitseliitlased jne. Kui pole olnud, siis respekt ja lugupidamine, kui aga on olnud, siis arvan, et pildil on midagi valesti.

Noor
2 aastat tagasi
Reply to  Kas

Kas kunagi komparteisse kuulunud isik ei või olla tubli inimene??

Pamp
2 aastat tagasi
Reply to  Noor

Seleta lahti palun , kuidas saab kultuura tooja olla tubli , ootan huviga .

Heinz
2 aastat tagasi
Reply to  Pamp

Kui sa senini aru pole saanud, siis pole sinusugusele mõtet ka selgitama hakata.

to noor
2 aastat tagasi
Reply to  Heinz

kas sa pole kuulnud, kui koolis räägiti ,et fašism on ammu kuritegelikuks kuulutatud , kommunismiga nii hästi pole veel läinud, sest kommud on tõesti tublid värvivahetajad, juhivad valitsusi ja toimetusi, parasiteerivad parlamendis.Uuetel põlvkondadel oleks aeg see hea kommunist lalin lõpetada ja see kommunistlik kõnts, kes küüditasid ja eesti maha müüsid toast välja pühkida, muidu eesti ei saagi nn. headest kommunistidest, kes vahete – vahel koeri tudengite kallale lasevad lahti