Galerii: maasturimehed tõmbasid Tagalahte kukkunud auto välja

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 36
Paadimees ja uppunud auto. Foto: Urmas Lauri

Täna veidi peale südaööd tõmbasid maasturimehed Haapsalus Promenaadi hotelli juurde kaldale paarkümmend päeva Tagalahes lebanud Nissani maasturi.

Österby sadamast üle Tagalahe jää Haapsalu poole tulnud sõiduauto Nissan vajus 7. jaanuari õhtul enne kella kaheksat paarsada meetrit enne Suur-Mere tänava otsas olevat slippi läbi jää. Juht pääses autost välja.

Auto väljatõmbamisega alustasid Nigula ja Ridala maasturiklubi üheskoos eile kella nelja paiku pärastlõiunal. „Kella ühe paiku öösel saime auto kaldale,” ütles maasturimeestele abiks olnud jääteemeister Roger Õiglas.

„Pool kaks saime kodinad kokku,” meenutas Nigula maasturiklubis tegutsev Üllar Paas.

Autot tõmmati Promenaadi hotelli juures kaldal oleva GAZ-66 vintsiga läbi jää. Paasi sõnul tegi operatsiooni keerukamaks auto väljaveoteele ette jääva jää lõhkumine. „Natuke oli saagimist,” lisas Õiglas.

See, mida paarkümmend päeva meres vedelenud autoga peale hakatakse, pole Paasi sõnul veel selge. „Ei tea, omanik veel ise ka ei tea,” ütles Paas.

Auto tiriti merest välja kahe maasturiklubi koostöös. „Nigulast olime mina ja Oliver Laug, Ridala maastikuklubist olid Virgo Ikmelt ja teisi ka,” loetles Paas.

Maasturiklubid saavad väljatõmbamist pidevalt harjutada. „Neljas selline auto, mis jääaukudest välja on toodud,” lausus Paas.

Eilne päästeoperatsioon läks Paasi hinnangul maksma 650 euro kanti.

Kui omanik poleks kuu lõpuks autot veest välja vedanud, oleks keskkonnaamet asja üle võtnud ja siis oleks auto väljavedamine mehele hoopis kallimaks läinud, ütles keskkonnaameti siinset järelevalvebürood juhtiv Jaanus Müür.

„Me tegime talle ettekirjutuse, et selleks pühapäevaks peab auto välja tõmmatud olema. Kui ta poleks seda täitnud, siis oleks järgnenud sanktsioonid,” lausus Müür.

Juhul, kui auto oleks riigi tellimusel välja vedanud näiteks päästeamet, oleks see omanikule üpris kalliks läinud. „Talle on see läbi jää vajumine niigi päris kulukas,” nentis Müür.

Fotod: Enn Narrusson (droon) ja Urmas Lauri

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kübe
2 aastat tagasi

Ja juba rajatakse jääteed? Naljamehed

Juta
2 aastat tagasi

See auto polegi liikluseks, pigem lõbusõitudeks suvalistel liiklust mitte regulreerivatel aladel nagu jääkaane all tagalaht ja oma naaberkülade külviootel põllumaad.

keskkonnaamet julgeb nõuda?
2 aastat tagasi

talve alguses jäi suurematelt töödelt palju vana õli ja muud head paremat maal vedelema. lähen kallan ja viskan nimme jõkke need kevadel. soovitan nii talitada ka teistel. või tulevad nõudma siin

Jenkem
2 aastat tagasi

See läheb veel võtmest käima!

Pamp
2 aastat tagasi

Päris korralik masin peaks mainima. Ja kuidas nii loll omanik üldse suutis nii hea auto osta on ka ise küsimus. Mina oleks masina sinna jätnud. Hea mälestusmärk nagu valge karu meil tagalahes. Suurte mõõnade ajal oleks auto ka ilusti turistidele nähtav olnud.

rumaluse piirid
2 aastat tagasi
Reply to  Pamp

…oleks jätnud sinna? Ja maksnud oleks ikkagi………

Pamp
2 aastat tagasi

Mitte midagi poleks maksnud.

Toomas
2 aastat tagasi
Reply to  Pamp

Kogud endale raha ja saad ka osta sellise hea korraliku sõiduki 😀

Aivar
2 aastat tagasi

Veealune hübriidlaev hirmutas kalu