Läänemaale lisandus 31 koroonaviirusega nakatunut

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Koroonatestimine. Foto: Malle-Liisa Raigla
Koroonatestimine. Foto: Malle-Liisa Raigla

Viimse ööpäeva jooksul testiti Läänemaal 86 inimest, kellest 31 test, ehk 26,5 protsenti osutus positiivseks.

Üle Eesti analüüsiti viimase ööpäeva jooksul 12 869 testitulemust, millest 5845 osutus positiivseks.

26. jaanuari hommikuse seisuga on haiglas 287 koroonaviirusega nakatunud patsienti. Neist 193 vajab haiglaravi raskeloomulise COVID-19 tõttu, nendest omakorda 146 ehk 75,6% on vaktsineerimata ja 47 ehk 24,4% on lõpetatud vaktsineerimiskuuriga.

Ööpäeva jooksul avati haiglates 39 uut haigusjuhtu. Suri viis koroonaviirusega nakatunud inimest, kellest neli olid vaktsineerimata: 44-aastane mees, 69-aastane naine, 74-aastane naine, 81-aastane mees, 83-aastane naine.

Viimase 7 päeva jooksul on 100 000 täielikult vaktsineeritud elaniku kohta nakatunud keskmiselt 275,1 vaktsineeritud inimest päevas ja 100 000 vaktsineerimata inimese kohta nakatunud keskmiselt 450,2 vaktsineerimata inimest päevas.

Ööpäeva jooksul manustati 3300 vaktsiinidoosi, neist uusi vaktsineerimisi alustati 358. Tänahommikuse seisuga on lisa- või tõhustusdoosi saanud 369 429 inimest. Kogu Eesti elanikkonna hõlmatus kahe vaktsiinidoosiga on 62,2%.

9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Puhh
3 kuud tagasi

Arvatakse, et Omikron lõpetab pandeemia, aga tegelikkuses on nii, et senikaua, kuni inimesed on hirmul ja sellesse usuvad, jätkub ka pandeemia, vahendab Helsingin Sanomat. Uusi variante ja laineid tuleb veel, aga see ei tähenda enam, et need tooksid kaasa ulatuslikke meetmeid. Osalt elab pandeemia edasi inimeste peades, märgib Sane. Selles mõttes pole praegune pandeemia varasematega võrreldav. Numbrid tekitavad tavalistes inimestes hirmu ja jätavad eksliku mulje, et pandeemia on kontrollitav: et kui nakatumiste numbrid langevad nulli ja vaktsineerituse protsent tõuseb sajani, siis haigus kaob. Tegelikkuses aga midagi sellist kunagi ei juhtu ja viirus jääb edasi tiirlema. Paljud inimesed on praegu hirmul,… Loe rohkem »

Andres Rann.
3 kuud tagasi

Krista Fischer: kahe doosiga vaktsineeritutel on nakatumine sarnane vaktsineerimata inimestega

Andres Rann.
3 kuud tagasi
Reply to  Andres Rann.

…..ja haiglates on kahjuks sama seis covid patsientidega

Hea Okkupant
3 kuud tagasi
Reply to  Andres Rann.

Vaktsiin – see ongi nõrgestatud covid-19 viirus koos väheste lisanditega. Selgub, et sellega vaktsiiniga ja nakatavad inimesi.
covid-19 on juba ammu kadunud aga ikka vaktsineeritakse endiselt, sest peavad seda ostetud biokeemiat kasutama

olen
3 kuud tagasi

Haapsalu linnas pole haigeid!
Puhas õhk hoiab meid!

Aire
3 kuud tagasi
Reply to  olen

Haapsalu linnas palju haigeid just mitu-mitu nädalat juba.

Puhh
3 kuud tagasi
Reply to  Aire

Positiivse testi andnuid mitte haigeid.

Puhh
3 kuud tagasi

Kui neid igapäevaseid numbreid ei avaldataks siis Lääne elul polekski enam millestki kirjutada …

enamenam
3 kuud tagasi
Reply to  Puhh

on ju. Loe muud. Miks seda loed, mida ei taha lugeda? Imelik.