Minister Sutt: kriisid motiveerivad valitsust lahendusi otsima

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Ärimees Koit Uus (paremal) tutvustas minister Andres Sutile temale kuuluvat, kuid kunagi Oru kandi mehe Seffersi ehitatud pangahoonet Haapsalus Karja tänaval, milles praegu tegutseb ka sihtasutus Läänemaa. Foto: Urmas Lauri

Ärimees Koit Uus (paremal) tutvustas minister Andres Sutile temale kuuluvat, kuid kunagi Oru kandi mehe Seffersi ehitatud
pangahoonet Haapsalus Karja tänaval, milles praegu tegutseb ka sihtasutus Läänemaa. Foto: Urmas Lauri

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt käis reedel tutvumas Läänemaa ettevõtlusega.

Reede hommikul kohtus Reformierakonna minister Sutt sihtasutuses Läänemaa ettevõtjatega. Esimese hooga tundsid läänlased huvi valitsusliidu tervisliku seisundi vastu.

„Koalitsioon jätkab, kokkulepe ju sündis,” viitas minister Sutt tõsiasjale, et Keskerakond ja Reformierakond leppisid neljapäeval kokku energiahindade hüppelise kasvu kompenseerimises. „Alati on meedias lärmi rohkem, kuid läbirääkimised olid keerulised. Võttis aega, aga tahe oli mõlemalt poolt kokkuleppele jõuda,” ütles Sutt.

Minister nentis, et praegu on keerulised ajad. „Meil on energiakriis, Covid levib endiselt, sellele lisaks on ka julgeolekukriis,” loetles ta. Pärast külma sõja lõppu pole julgeolekuolukord tema sõnul nii kehv olnudki. „Aga see motiveerib valitsust [kriisidele] lahendusi otsima ja ka leidma.”

SA Läänemaa saalis oli ministriga võimalus suhelda ka interneti teel. Helland Balticu tegevjuhti Aivar Kausi huvitas, millal on lootust kiire interneti saamiseks.

Kiire internet on Suti sõnul kõikjal Eestis üks olulisemaid teemasid. „Loodan, et kiire internet jõuab ka sinna tööstuse poole peale, kus seda praegu ei ole,” lausus ta.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu Toomas
2 aastat tagasi

Meil ei ole mitte mingit energiakriisi vaid asjade loomulik jätk st.mitmed aastad tagasi alustatud lollide otsuste vastuvõtmise tulemus ja äärmuslik pugemine teljel Brüssel-Washington !
Ainuke mis meil hästi väljakukub on sõjahüsteeria külvamine st.pidev rahva hirmutamine !

uudishimulik
2 aastat tagasi

Oleks tahtnud IT-imees Sutilt küsida,kas meie e-riik on ajas 30 aastat tagasi läinud,et jälle peab bürokraatliku paberihunnikuga ringi käima?

vanasti
2 aastat tagasi

käisid päälinna ekskursandid lihakominaadis ja kaluris, giidideks ekp rajoonibüroo asjapulgad, marsruudid pole muutunud, nagu ka kombed

Nimi (kohustuslik)
2 aastat tagasi

Foto esmamulje on küll selline, et Koit näitab näpuga, kuhu nurka minister peaks mõneks ajaks seisma minema 🙂

krõmpsluu
2 aastat tagasi

Mulle meenub leitnant Dub ja tema imeline röögatus “Härrased see on ju kassisitt”

krõmpsluu
2 aastat tagasi

Peale järgmisi valimisi seisame silmitsi veel koledama kriisiga,nimelt kuidas ja kuhu utiliseerida vanad rehvid.

Arvaja
2 aastat tagasi

Peaminister Kaja Kallas üllatas möödunud nädalal teatega, et kui kriisid kord lõpevad, siis hakkab tema alles valitsema – tõestades sellega, et praegu on ta oma rollis vaid iluasi ja tema valitsus tegelikult ei valitse.

Tubli
2 aastat tagasi

Et siis valitsusel ei ole muul ajal motivatsiooni muuta elu paremaks ja nii kriis jätkub, ei ole igav ja vb kaasneb ka motivatsioonitasu

Reform tahabki kriisides elada
2 aastat tagasi

Oh tuleks vaid kriise rohkem, siis hakkab meie palavalt armastatud valitsus tööle!

Pert
2 aastat tagasi

jälle see roosa udu helge tuleviku saabumisest ja lahenduste otsimisest. Millegipärast selle otsimisega asjad piirduvadki Karilaid just lõpetas sellel teemal, tuleb uus ja hullem.

T.K.
2 aastat tagasi

Uus lobistab oma maja riigimajaks?