Laupäeval kütiti Keskveres kaks hunti

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Hundid. Foto: erakogu

Kulno Rehkalt. Foto: erakogu

Reedel andis keskkonnaamet loa kahe hundi küttimiseks Lõuna-Läänemaal ja juba laupäev jäi kahele võsavillemile viimaseks elupäevaks.

„Kui hunti on palju, siis ta lastakse maha,” nentis Läänemaa hundijahi koordinaator Kulno Rehkalt.

„Meie edastame oma vaatlused, siis targad inimesed ütlevad, kas on vaja küttida või mitte,” selgitas Rehkalt küttimislubade lisandumist. „Usun, et sel aastal me rohkem küttida ei saa ja see on ka mõistlik.”

Hundid kütiti laupäeval Keskvere lähistel. „Üks ajujahiga, teine hiilimis-varitsusjahiga. Mõlemad olid isahundid, üks silma järgi paari-kolmeaastane, teine alla aastane kutsikas,” ütles Rehkalt.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Madis
2 aastat tagasi

Võiks rohkem lasta..
Kasvõi salaja… 😍 🥰 😍

Huvitav
2 aastat tagasi

Vaesed loomad, nad üritavad ka kuidagi siin maailmas toime tulla. Kahju, et nendega ei saa läbirääkimisi pidada, et koduhoovidesse ei roni, muidu laseme maha.

2. kodanik
2 aastat tagasi
Reply to  Huvitav

Äkki oled liiga vähe proovinud? Järjekindlam peab olema. 🙂

Hmm
2 aastat tagasi
Reply to  2. kodanik

Kas teie olete rumal?

soh?
2 aastat tagasi
Reply to  Huvitav

Hundid ei ole mingid “vaesed loomad”, harilikud metsloomad. Elupäevad on hunte kütitud. Nii hoitakse populatsioon kontrolli all ja elujõuline.
Kui liigil lihtsalt omapead sigida lasta, siis võib ainult oletada, mis kõik edasi juhtuma hakkab- palju hunte sigineb ja väga palju koduloomi veristatakse enne, kui taudid ja looduslik valik mingit korda hakkab looma.

Hmm
2 aastat tagasi
Reply to  soh?

Ahsuu, et inimene teab nii täpsekt, mis ja kuidas looduses peab olema? Selliseid “tarku” on läbi ajaloo nägtud küll ja küll, kes looduse loomuliku toimimise prse on keeranud. Üks hea näide on varblaste massiline tapmine hiinas, mis sellele järgnes võib ajaloo raamatust lugeda. Hoitakse kontrolli all IRW

Nimi (kohustuslik)
2 aastat tagasi
Reply to  Hmm

Meie ei oota looduselt armuande! Ja me ei saa siiani aru, et inimene ilma looduseta ei ela, loodus ilma inimeseta saab ideaalselt hakkama! Looduses polnud midagi üleliigset, kuni inimene oma kärsa vahele ajas!

Sass S
2 aastat tagasi

Jälle mingi roheline !

soh?
2 aastat tagasi
Reply to  Hmm

inimene on meile siia täpselt sellise looduse kujundanud, nagu ta on ja selle pärast peabki inimene ka seda ka vastavalt kontrolli all hoidma, kõlkapea. IRW

Hmm
2 aastat tagasi
Reply to  soh?

Täitsa uskumatu. Kontrolli all hoidma!!?? Teiemeelest hoiab inimkond loodust kontrolli all või? Jutt läheb juba päris koomiliseks ausõna. Kui see ni fvking kontrolli all on, nah seda rohelist pööret siis peale surutakse? Tundub, et kontrollist on asi ikka väga kaugel