Juhtkiri: lendstart

Lääne Elu

info@le.ee

Joonistanud Ott Vallik.
Joonistanud Ott Vallik.

Lendstarti kasutatakse motospordis, traavis, jalgratturite trekisõidus – see tähendab, et lähte hetkel sportlane juba liigub. Lendlähe toimus ka Lääne-Nigula valda nelja uue osavalla lisandumisel. Oru osavalla loomisega tuli lagedale Linnamäe arenguselts (LAS), kes oli selleks ajaks mitu head aastat sisuliselt osavalla loomisega tegelenud ja arenguhoo sisse saanud.

Kui Oru piirkond tuli eelmise aasta alguses osavalla loomise sooviga lagedale, tundus nende ettepanek esimese hooga arulagedana – miks peaks omavalitsus end taas tükeldama hakkama? Prügikasti ettepanekut siiski otsejoones saata ei saanud, sest vallaelanike sooviga tuleb ju võimalusel arvestada. Asi edenes ja vastu sügist jõuti otsuseni, et uuest aastast lisandub Lääne-Nigula valda mitte üks, vaid hoopis neli osavalda.

Ärimees Koit Uusi eestvedamisel loodud ja suuresti ka tema rahastatav LAS on viie tegutsemisaasta jooksul piirkonnas täitnud sisuliselt samu ülesandeid, millega hakkab Oru osavald tegelema. Tegelikult oli LASi ampluaa laiemgi, sest nn pehmed valdkonnad – kultuur, sport jms – jäävad osavallale vähemalt esialgu üle andmata. LAS jääb ka edaspidi osavallale toeks.

Kui LAS oli juba nii suure hoo sisse saanud, et võis oma osavalla soovist laiemalt kuulutada, vaatasid kolm ülejäänud piirkonda – Risti, Palivere ja Taebla – alles raja servas pealt ja pidasid aru, kas ja kui, siis kuidas suursõidule lisanduda. Stardi hetk – aastavahetus – saabus kõigile küll ühel ajal, kuid liikumishoog oli Orul märksa suurem.

Lääne-Nigula vallavanem Aivar Riisalu selles, et uutes osavaldades on stardi hetkel liikumiskiirused erinevad, ohtu ei näe. Tema vaatab osavaldadele vallavalitsuse laua otsast hoopis teise pilguga: tema eesmärk on kõik kaheksa osavallavanemat tööle panna eelkõige vallavalitsuse liikmetena ja alles seejärel eri piirkondade esindajatena.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Riisalu
2 aastat tagasi

on kõvasti asjalikum, kui Lõhmus, kes ennast läbi põletas. Usun, et ta saab valla korralikult tööle, tal on ka erakonna toetus Tallinnast.