LAS teeb ruumi osavallale

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Tosina Oru kandi küla esindajad said möödunud nädala neljapäeval Oru kultuurisaalis kokku. Eve Tamm-Hinno (seisab) rääkis ees ootavatest muudatustest. Foto: Urmas Lauri

Tosina Oru kandi küla esindajad said möödunud nädala neljapäeval Oru kultuurisaalis kokku. Eve Tamm-Hinno (seisab) rääkis ees ootavatest muudatustest. Foto: Urmas Lauri

Linnamäe arenguselts (LAS) tõmbab tegevust koomale, tehes ruumi vast loodud osavallale.

Seda, kas osavalla kontor hakkab asuma Linnamäel LASi majas või hoopis kooli ja kultuurisaali kõrval asuvas valla teeninduspunktis, pole vallajuhid veel otsustanud.

Neljapäeva õhtul kogunesid Oru kandi külade esindajad Oru kultuurisaali LASi kokku kutsutud ümarlauale, kus anti ülevaade viimasel ajal toimunud muudatustest. „Tänu teile me selle osavalla moodustame,” ütles seni LASi tegevust juhtinud Elle Ljubomirov külade esindajatele.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Reaalsus on õudus
2 aastat tagasi

Selline on elu Reformilikus Eestis – haldusreform pidi tähendama kokkuhoidu ja lihtsamat valitsemist, aga tegelikkuses paisutatakse bürokraatiat veelgi suuremaks, et oleks võimalikult suur ära/ostetud poolehoidjate hulk, kes toetavad Reformi ja hääletavad nende poolt.

Küsimus
2 aastat tagasi

Mida sa räägid? Küsimus suurele ringile – kes viisid läbi haldusreformi läbi?

Aime Kullamaalt
2 aastat tagasi

Ja mis siis kasulikku on tehtud?
Suures uutmisehoos !

MART
2 aastat tagasi

Ma ei saa aru?Miks Taeblasse veel vaja osavalda?Kas Aivar ja Mikk hakkavad koos laulma?Kes aias,kes aias,Mikk ja Aivar aias.Sest terve vald on osavaldadega täidetud.Vallal raha palju käes, niisugust raiskamist pole ennem olnud.Kulla kallid saadikud.Kas me selleks teid valisime sinna?Mõkud olete.

Toomas
2 aastat tagasi
Reply to  MART

Kui eelmine volikogu LAS ja N.Suure eestvedamisel osavallad tegi, siis korjati juurde sadu allkirju osavaldade toetuseks. Ei näinud ühtegi allkirjade kogujat osavaldade vastu. Milleks nüüd vinguda, saite mis tahtsite.

igasugu
2 aastat tagasi

administraatoreid on tekkinud nagu jalaga segada

Võiks ju nii
2 aastat tagasi
Reply to  igasugu

Ja neid tuleb millegipärast ikka juurde. Jääb mulje, et tänased Lääne Nigula asjapulgad püüavad lükata oma vastutusi võimalikult kaugele ja meelitavad sõnasepad osavallavanemateks ja osavalla volikogudesse. Hea ju hiljem öelda, kui midagi vussi läks, et nemad ju tahtsid paremat aga juhtus jällegi nii nagu alati. Rahva poolt valitud volinikud, kui teil oli julgust võtta vastutust, siis tehke ka tööd, klubilised huvigrupid, või MTÜ-d korraldagu omi kohviõhtuid ja arutagu seal, kui tahavad, päevakajalisi küsimusi.

uskmatu Toomas
2 aastat tagasi

Kas keegi oskab ka öelda,nende osavaldade moodustamise hoos,kui suur ametnike vähenemine on saavutatud kuulsa riigireformi käigus ?
Kas-Tahtsime parimat aga välja kukkus ……. ?

valija
2 aastat tagasi
Reply to  uskmatu Toomas

Eks probleem ole selles, et kõik tahavad juhtida. Kui endal ajusid ei ole, siis seda lootuses, et saavad olema ehk mõistusega alluvad, aga kus neidki võtta. Tahaks teada, kas need osavallad saavad olema juriidilised isikud ja kelle ees on nad aruandluse kohustuslikud. Rahvas valis Lääne Nigula vallavolikogu, mitte osavaldadele priileiva sööjaid.

Heinz
2 aastat tagasi
Reply to  valija

Lääne Nigula volikogu esimees peaks olema vähemalt kord aastas aruandekohuslik koos osavallavanematega osavaldade inimeste ees, siis me teaksime, mida nad on teinud ja mis plaanis.

Mina
2 aastat tagasi
Reply to  Heinz

toetan igati osavaldasid, saad kõik oma probleemid osavallas ära korraldada, tunneme neid inimesi ja nad alati aitavad, kui vaja ja lahendavad probleeme. Pole vaja viriseda, sest just läbi osavaldade valitsemise ongi kokkuhoid, pole vaja mingeid kalleid Narva vurlesid tellima muru niitma- omad mehed lükkavad lund ja teevad heakorratõid.

Lauri. L.
2 aastat tagasi
Reply to  Mina

Milliseid inimesi? Neid nn uuspooliitikuid kes paar häält said perepeale kokku või on veel mingeid inimesi? Mõnel on edevus nii suur ja tahtmine kõike ära teha aga ise pesitseb soojakus … Võiks näiteks enda abistamisest alustada enne kui lavale astud.

Ats
2 aastat tagasi
Reply to  uskmatu Toomas

Olen seda küsimust korduvalt esitanud. Viimati sain vastuseks,et üheski haldusreformiga seotud dokumendis,pole juttu kokkuhoiust.