Galerii: kultuuriminister Tiit Terik külastab Läänemaad

Malle-Liisa Raigla fotod

Neljapäeval ja reedel külastab Haapsalut ja Läänemaad kultuuriminister Tiit Terik.

Teriku Läänemaa visiit algas Läänemaa keskraamatukogus, kus raamatukogu juhataja Ilme Sepp tutvustas ministrile laenutusosakonda, seejärel rääkisid töötajad lugemissaalis Terikule raamatukogu elu ja kurtsid muresid.

Samal ajal kui minister lugemissaali sisenes, aitas lugemissaali töötaja ühel eakal inimesel teha elektri hinna hüvitise taotlust. Selle peale uuris minister, kui palju arvutiga abistamise tööd tuleb raamatukogus teha ja kui palju on muid töid, sest raamatukogu töö ei ole pelgalt raamatute laiendamine.

Minister uuris raamatukogu töötajatelt ka, mis on nende suurim mure, mida ka homme linnapea Urmas Suklesega vesteldes tõstatada. Kõigil töötajatel tuli kui ühest suust, et palk. Terik oli üllatunud, et Haapsalu raamatukogudes saavad töötajad palka vähem kui on kultuuritöötaja miinimum ja lubas seda süsteemi uurida.

Veel tõi Sepp näiteks, et raamatukogul pole oma 3D printerit. „Mida te sellega teete?“ uuris Terik. Lasteraamatukogu juhataja selgitas, et see oleks üks viis tuua inimesi, eelkõige just noori.

Raamatukogust viis Teriku tee edasi Rannarootsi muuseumi, kus muuseumi juhataja Ülo Kalm tutvustas ministrile maja. Visiidi lõpus võttis Kalm suitsuahjust välja värske kala, mille minister pidi endale ise karpi panema.

Täna külastab minister veel Oru kultuurisaali ja jalgpalli halli. Homme on ministril päevakavas kohtumine Haapsalu linnapea Urmas Suklesega ja külastab Palivere tervise ja turismikeskust.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz