Tiit Terik: energia kallinemine ei tohi kultuurimaju kinni panna

Andra Kirna

andra@le.ee

Tiit Terik: energia kallinemine ei tohi kultuurimaju kinni panna. Malle-Liisa Raigla

Tiit Terik: energia kallinemine ei tohi kultuurimaju kinni panna. Malle-Liisa Raigla

Läinud nädalal Läänemaal visiidil käinud kultuuriminister Tiit Terik toetab võimalust lubada koroonapassi kõrval üritustele ka kiirtestiga.

Millised on Läänemaa-visiidi muljed?

Hästi tore on. Mul on ministriametis olnud võimalus käia kolmes piirkonnas: Suur-Setumaal, Viljandimaal ja nüüd Läänemaal.

Läänemaal on üks linn, üks vald, üks saar, aga kultuurikalender on siin päris tihe. Kui lisaks kohalikele inimestele kutsuda siia kultuuri nautima ka teisi, siis pakub Haapsalu ju palju. Ka kohalikule inimesele. Praegu kultuurikeskuse inimestega rääkides toodi välja võimalusi toimetada eri ringidega ja seda, et siin käivad külalisetendused. See on hästi oluline. Käisin vaatamas ka Oru kultuurisaali. Ka see võiks tegutsemispaigana kultuuriinimestele head keskkonda pakkuda.

Olete õppinud noorsoo- ja sotsiaaltööd ning pikalt tegutsenud omavalitsuses. Mis on kultuurivaldkonnas teie tugevaim külg?

Ei oska välja tuua, millega ma kiidelda saaks. Kui omavalitsuse taust ja enam kui kümne aasta pikkune poliitiline kogemus panna kokku kultuuriinimeste energia ja loovusega, võiksime olla päris hea meeskond.

Napi aja jooksul, mis ministeeriumis olen töötanud, olen kohtunud hästi palju inimestega. Näen ministri rolli info, teadmiste ja soovi koondamises, aitamaks vormida poliitilisi otsuseid. Usun, see on hästi oluline loomaks valdkonnale paremaid tingimusi. Tihtipeale taanduvad paremad tingimused eelarvele ja rahale, aga usun, et riigi roll on poliitika kujundamise kõrval ka finantseerimine. Kultuuri ei saa juhtida, seda saab toetada. Kultuur kasvab ise välja kogukonnast, piirkondadest, nende eri inimkooslustest. Riigil oleks mõistlik luua head tingimused ja vajadusel olla selle kõige toetaja.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments