Erkki Bahovski: Kremli kavatsused Ukrainas

Erkki Bahovski, Diplomaatia peatoimetaja.

Erkki Bahovski.

Just nagu Poola–Valgevene migrandikriisist – täpsemini öeldes lisandub Poolale ka Leedu ja Läti – vähe oleks, põriseb kriisitrumm ka Ukraina–Vene piiril.

Õigupoolest pole Ukraina kriis alates 2014. aastast lõppenudki, aga nüüd on tuurid taas üleval.

Mida siis oodata Vene vägede koondumisest Ukraina piirile? Ameerika luure järgi võib selles piirkonnas olla kuni 100 000 Vene sõdurit, pluss muidugi igasugust lahingutehnikat. Valgevene orkestreeritud rändekriisist valvel olev Euroopa on veelgi närvilisem Ukraina kriisi poole vaadates. Ja mitte ainult Euroopa – mures on ka NATO, mis tähendab peaasjalikult USAd.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu Toomas
2 aastat tagasi

Ukraina majanduslik,sisepoliitiline jne.kliima on nii sitt,et venemaa vaevalt tahab üldse sellesse sekkuda kuid jänkidele on kasulik sõjatrummi põrinale võimsust juurde keerata.
Meie aga topime oma nina teiste asjadesse igal tasandil ja sõimame,mõnitame kui vaja valetame kõik ikka demokraatia nimel ?
Meil ruulib topeltmoraal ja kahepalgelisus igal tasandil !

naised
2 aastat tagasi

saunas rääkisid