Läänemaa JK naases hooaja viimaselt mängult viigiga, kuid võitjana

Läänamaa jalgpalliklubi hooaja lõpumäng Vändras lõppes viigiga. Foto: Marek Pragi

Isadepäeval peeti Vändra kunstmuruväljakul esiliiga B 30. vooru mäng, kus pingelises heitluses Läänemaa jalgpalliklubi esindusvõistkonna ja Vändra JK Vapruse vahel jäi tabloole 2:2 viik.

Tegemist oli mõlema meeskonna jaoks ülioluline mõõduvõtmisega, sest kaalul oli liigakoha säilitamine 2022. hooajaks.

Läänemaa JK alustas neljandat vooru tabeli alumiselt realt. Kuigi hooaja jooksul suudeti vastastele lüüa 65 väravat, mis on liigas neljas resultaat, tuli palli endal 94 korda välja tõsta ning sellega oldi tagantpoolt esimesed.

Kuigi seis oli hooaja teisel poolel sageli kriitiline ja neid, kes olid kindlalt veendunud, et läänlastel ei õnnestu mingi valemiga väljakukkumist vältida, ei andnud treenerid ega mängijad alla ning uskusid oma võimalusse.

Viimases voorus võideti nii Nõmme Kalju FC kui Tallinna JK Legioni järelkasvuvõistkondi, vastavalt 2:1 ja 5:0, ning see andis kahtlemata enesekindlust juurde.

Vändrasse võttis Läänemaa JK ka kaheteistkümnenda mängija ehk fännid kaasa. Sõpru, klubikaaslaseid ja lähedasi oli tribüünil koguni üle neljakümne.

Pingeline mäng, kus peakohtunik Martti Pukk näitas kümme korda kollast ja ühel korral ka punast kaarti lõppes küll viigiga, kuid kuna samaaegselt Nõmmel peetud Kalju ja Legioni vaheline mäng jäi samuti viiki, andsid tabelisse saadud 33 punkti kokkuvõttes 8. koha, mis tagab liigas jätkamise, Läänemaale.

Üleminekumänge sel hooajal ELB tasandil ei peeta ning tabeli kaks alumist langevad automaatselt välja.

„Pidi see nüüd siis nii raskelt tulema,” ütles võistkonna treener Aavo Tomingas.

Läänemaa JK täitis eilsega oma hooajaks võetud eesmärgi liigasse püsima jääda. Seega näeb Haapsalus jätkuvalt heal tasemel kohalikku jalgpalli.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments