Reovee uuringu järgi levib koroonaviirus Läänemaal laialdaselt

Tartu ülikooli juhitava reoveeuuringu sellenädalaste tulemuste järgi on koroonaviirus levinud üle Eesti sedavõrd laialdaselt, et piirkondlikke erinevusi enam esile tuua ei saa. Viirus on suurtes kogustes levinud ka Saaremaal ja Hiiumaal.

Haapsalu on kaardil märgitud punasega, mis tähendab, et viirus levib siin laialdaselt. Lihula reovees on aga uuringu järgi viirust minimaalselt.

Uuringu juhi, Tartu ülikooli antimikroobsete ainete tehnoloogia professori Tanel Tensoni sõnul on olukord üle Eesti ühtlaselt halb. „Eestis pole sellenädalase seisuga enam pea ühtegi asulat, kust koroonaviirust ei leiaks. See, et leiame võrdlemisi suurtes kogustes viirust juba ka mistahes väiksema asula punktproovidest, näitab, et viiruse levik on üsna kontrollimatu,“ rääkis Tenson. Sealjuures näitavad suurt koroonaviirusesisaldust ka kaua paremas seisus püsinud Lääne-Eesti ja suuremate saarte proovide analüüsitulemused.

Seekordselt kaardilt puudub Pärnu linnast kogutud proovi tulemus, sest sealses reovees oli liiga palju segavaid lisaaineid, mis ei võimaldanud analüüsi teha.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments